Emotiu homenatge a Cuixart a Sabadell pels sis mesos del seu empresonament

Diverses persones s'han aplegat a la plaça Vallès i han llegit escrits propis en record del líder d'Òmnium

S'ha format una rotllana al voltant dels que feien les lectures
S'ha format una rotllana al voltant dels que feien les lectures | Albert Hernàndez
Redacció
16 d'abril del 2018
Actualitzat el 18 d'abril a les 11:53h
Els Amics de Cuixart han organitzat un sentit homenatge al líder d'Òmnium precisament el dia que fa sis mesos que va entrar a la presó de Soto del Real. A la plaça del Vallès de Sabadell s'ha dut a terme "Paraules per la llibertat", una lectura d'escrits de diversos autors i creacions pròpies. 

"Amor", "llibertat", "pau" i "justícia" han estat algunes de les paraules més comunes en tots els recitals. Prop d'una vuitantena de persones han fet rotllana en un racó de la plaça per escoltar versos de Joan Brossa i d'altres escriptors, així com pensaments. Entre els participants, l'escriptora sabadellenca Anna Fité, així com Víctor Alexandre i David Vila, entre d'altres.
 

L'acte d'homenatge pels sis mesos de presó de Cuixart, a la plaça Vallès Foto: Albert Hernàndez

L'escriptor Víctor Alexandre Foto: Albert Hernàndez

La plaça Vallès, nou punt de trobada dels Amics de Cuixart Foto: Albert Hernàndez

Anna Fité també ha participatn en l'acte Foto: Albert Hernàndez


Una cita emotiva, organitzada pels seus Amics, juntament amb Òmnium Cultural Sabadell, ANC-Sabadell per la Independència i el Casal Independentista i Popular Can Capablanca, per recordar Cuixart i denunciar la seva situació en presó preventiva des de fa ja sis mesos. 

Més cites a la comarca 

No serà l'únic homenatge cap a Cuixart procedent del seu Vallès natal, el seu entorn i l'entitat sobiranista. El proper diumenge hi ha organitzada una marató de nou hores de cultura al poble del president d'Òmnium, Santa Perpètua de Mogoda.  El dia no està escollit a l'atzar, Cuixart fa 43 anys. Entre d'altres noms del que figuren en aquesta llarga jornada hi ha, entre d'altres, la periodista Laura Rosel, els cantants Gerard Quintana, Lluís Llach i Alguer Miquel i colles castelleres d'arreu del país.