El PSC vol facilitats per a les inspeccions tècniques d'edificis en comunitats amb problemes econòmics

Presentaran una moció al ple municipal d'aquest mes d'abril

Redacció
16 d'abril del 2018
El PSC de Sabadell demanen a l'Ajuntament que faciliti la Inspecció Tècnica d'Edificis a les comunitats amb problemes econòmics. Per aquest motiu, presentaran una moció al ple municipal d'aquest mes d'abril traslladant aquesta sol·licitud al govern local.

Segons la formació, l'Agència de l’Habitatge de Catalunya està demanant per carta des de fa uns mesos el compliment de la realització de les Inspeccions Tècniques d’Edificis (ITE) a aquells edificis amb més de 45 anys d’antiguitat. L'informe té un cost important que pot superar els 800 euros al qual no poden fer front moltes comunitats amb problemes econòmics.

Davant d'aquesta situació, el PSC ha demanat al govern municipal que estudiï la viabilitat d'un conveni amb els col·legis d'aparelladors i arquitectes, i també amb VIMUSA, per abaixar els costos quan sigui necessari. "L’Ajuntament hauria de gestionar aquestes ajudes tècniques des del departament d’Habitatge per així poder fer un seguiment de les comunitats que tenen problemes econòmics", assenyala el portaveu del grup municipal socialista, Josep Ayuso.

Per aquest motiu, plantejaran una moció en el proper ple municipal.