VÍDEO Aquest és el vehicle que ha encès els ànims del sindicat de la Policia Municipal de Sabadell

S'utilitza per a col·locar barreres de formigó amb custòdia d'agents del cos | L'Ajuntament assegura que està en tràmits d'adquirir un vehicle per aquestes tasques

Redacció
16 d'abril del 2018
Actualitzat a la 13:53h
El sindicat SPPM torna a assenyalar l'Ajuntament de Sabadell, ara per la utilització d'un vehicle sense matrícula per a col·locar barreres de formigó. Es tracta de l'aparell que servei per posar les barreres a la Rambla en els dies festius, com ara els diumenges, per garantir la seguretat dels vianants.


Segons apunta el sindicat, el vehicle en qüestió, un toro, no compta amb matrícules, motiu pel qual requereix la custòdia de dos vehicles de la Policia Municipal per acompanyar-lo des de Can marcet fins el lloc on ha de fer el seu servei. "Estem davant d’una flagrant irregularitat administrativa que es repeteix cada diumenge i altres dies festius des de fa mesos, són molts els agents que no estan d’acord en fer aquest servei d’acompanyament irregular i han manifestat als comandaments que no el volen realitzar", denuncien en un comunicat, on afegeixen que la prefactura requereix per escrit els agents que es neguen a fer el servei.

El sindicat demana a la direcció policial una alternativa de cara al proper diumenge, i lamenten la petició de l'informe sobre els agents que es neguin a dur-lo a terme. "El procediment a seguir que recomanem des de la secció sindical és el realitzar l’acompanyament del toro i denunciar la infracció comesa pel vehicle, identificant el conductor del mateix així com el seu titular", apunten.

Pel seu cantó, l'Ajuntament assegura que el procediment aplicat és l'habitual en esdeveniments com curses o festes, i assegura que qui respon patrimonialment pel que fa a la responsabilitat civil és el propi Ajuntament, mai el conductor. Paral·lelament, avança que s'està a l'espera d'adquirir un vehicle per fer aquestes funcions, amb matrícula, motiu pel qual ja no caldrà la custòdia policial en el seu desplaçament per la ciutat.