«Paraules per la llibertat», l'homenatge a Cuixart pels sis mesos del seu empresonament

Aquest dilluns, a partir de les 18.30 hores a la plaça Vallès, hi ha organitzada una lectura obertura de textos

La plantada de flors grogues a la plaça Vallès
La plantada de flors grogues a la plaça Vallès | Albert Hernàndez
Redacció
16 d'abril del 2018
Actualitzat a les 16:21h
El 16 d'octubres, després d'una llarga jornada a l'Audiència Nacional, a Madrid, el que aleshores era el president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, eren enviats a la presó de Soto del Real acusats d'un delicte de rebel·lió. Sis mesos després continuen entre reixes i els Amics de Cuixart volen recordar-lo i han organitzat un acte a la plaça Vallès de Sabadell aquest dilluns a la tarda. 

A partir de les 18.30 hores, han preparat un acte que duu per títol "Paraules per la llibertat". Una cita oberta a tothom i que consistirà en la lectura de textos. Una mena d'speakers' corner a la capital vallesana i que comptarà amb la presència dels escriptors, David Vila, Anna Fité i Cèlia Nolla. 

L'homenatge a Sabadell, que compta amb la col·laboració d'Òmnium Cultural Sabadell, ANC-Sabadell per la Independència i el Casal Independentista i Popular Can Capablanca, arriba un dia després de la multitudinària manifestació a Barcelona, on van participar els Amics de Cuixart, que va ser un clam contra la llibertat dels presos polítics. Més cites a la comarca 

No serà l'únic homenatge cap a Cuixart procedent del seu Vallès natal, el seu entorn i l'entitat sobiranista. El dia 22 d'abril hi ha organitzada una marató de nou hores de cultura al poble del president d'Òmnium, Santa Perpètua de Mogoda. 

El dia no està escollit a l'atzar, Cuixart fa 43 anys. Entre d'altres noms del que figuren en aquesta llarga jornada hi ha, entre d'altres, la periodista Laura Rosel, els cantants Gerard Quintana, Lluís Llach i Alguer Miquel i colles castelleres d'arreu del país.