El Vallès, punt culminant del pla de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a l'àrea metropolitana

Es tracta d'un punt que permet recarregar el 80% de la bateria en 20 minuts

El flamant punt de recàrrega, a Montcada i Reixac
El flamant punt de recàrrega, a Montcada i Reixac | Albert Hernàndez
Redacció
16 d'abril del 2018

El flamant punt de recàrrega, a Montcada i Reixac Foto: Albert Hernàndez


L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha completat la implantació de punts de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics els municipis del voltant de la capital catalana i ho ha fet amb la posada en marxa de l'últim punt. Ha estat al Vallès Occidental, concretament a Montcada i Reixac. 

De fet, des de fa una mica més d'un mes funciona i, com ha afirmat l'alcaldessa del municipi, Laura Campos, ja "s'han fet 75 recàrregues". El director de Mobilitat i Transport de l'AMB, Joan Maria Bigas, ha indicat que el mapa d'aquest servei -en total hi ha nou punts- queda definit, juntament amb els que hi ha a la ciutat de Barcelona, i suposa que "a menys de 15 minuts de la residència o d'on es realitza l'activitat, hi hagi un punt de recàrrega que en 20 minuts omple la bateria un 80%".

El pla de l'AMB ha suposat una inversió aproximada de mig milió d'euros, des del seu impuls l'octubre de 2015. Bigas ha precisat que l'ús actual que se'n fan d'aquests punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, anomenat electrolinera, és d'entre set i vuit.  

La intenció amb la implantació d'aquestes electrolineres és que hi hagi una aposta, per part de la indústria automobilística, pels cotxes elèctrics i que els usuaris puguin comptar amb aquesta infraestructura, amb la finalitat que aquesta tipologia de vehicles passi a ser un alternativa al convencional, encara que Bigas ha avisat que en funció dels demana el servei passarà a ser de pagament. 

Campos ha posat l'accent en la ubicació de l'electrolinera, al costat del complex esportiu i cultural Montcada Aqua, a prop de la C-17. Ha avançat que, a iniciativa municipal, hi haurà unes altres dues: a l'estació de Rodalies Montcada i Reixac i davant del consistori.