Veïns de Merinals urgeixen que s'apuntalin dos blocs amb aluminosi per «qüestió de seguretat»

Asseguren que les biguetes estan trencades i avisen del perill que suposa | Constaten que ja són quatre els edificis amb aquesta "patologia"

L'estat en el que es troba la zona dels blocs de pisos
L'estat en el que es troba la zona dels blocs de pisos | Nació Sabadell / Cedida
13 d'abril del 2018
Les sospites que els veïns de 14 blocs del barri de Merinals tenien sobre l'estat de salut de la construcció, s'estan complint. Així almenys ho valora el membre de la comissió d'afectats d'aquests habitatges, Jaume Garcia, "és una emergència que s'apuntalin pisos de dos blocs per aluminosi" i continua, "perquè, s'han trobat biguetes trencades. És una qüestió de seguretat". 

Garcia ha assegurat que la troballa ha arribat "fent forats" en alguns pisos i "si ja han aparegut, doncs hi ha una probabilitat molt alta que estiguin per tot arreu". Ha exigit a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya que actuï, "hi ha fets i evidències constatables". A més, ha dit que els informes que han encarregat han detectat dos nous blocs amb aluminosi, així que ja són quatre que "tenen carbonatació i oxidació".
 

L'estat d'una bigueta d'un dels pisos afectats a Merinals Foto: Nació Sabadell / Cedida

Un altre forat en un habitatge de Merinals amb biguetes trencades Foto: Nació Sabadell / Cedida


Ha recordat que és una "patologia" i són danys "irreparables", rememorant que l'enderroc de pisos del barri, a l'any 1992, va ser motivat per aquests fets. "Ja no són conjectures" i demostra, ha afegit el veí de Merinals, "la presa de pèl que hem patit durant 26 anys". 

Front comú amb l'Ajuntament

Precisament, aquest dijous els veïns han celebrat una reunió "d'emergència" amb l'Ajuntament per tal d'anar de la mà en aquesta reivindicació. Reclamaran que s'apuntali i "de les paraules es passi als fets", ha recalcat Garcia. En aquest sentit, ha demanat que la reunió amb l'Agència s'avanci i no sigui al juny, tal com es va marcar en la reunió, duta a terme al Centre Cívic Arraona Merinals – Julio Regalado a finals de març

El consistori, en un comunicat, ha garantit que vetllarà perquè la Generalitat de Catalunya acompleixi els compromisos adquirits amb el veïnat del barri.