Torna l'idil·li amb el paraigua

Tindrem un dia plujós

Tindrem un dia plujós
Tindrem un dia plujós | Juanma Peláez
Redacció
12 d'abril del 2018
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest divendres haurem de tenir un paraigua a mà. La nuvolositat augmentarà ràpidament de matinada, el cel s'ennuvolarà de sud a nord i a partir de primera hora del matí quedarà molt ennuvolat o cobert. A partir de migdia, s'obriran clarianes pel sud i Ponent.

De matinada arribarà precipitació a la meitat sud que al llarg del matí s'estendrà de sud a nord fins a afectar qualsevol punt. A partir de migdia la precipitació minvarà pel terç sud del territori, si bé podrà formar-se algun ruixat al Massís dels Ports. La precipitació serà d'intensitat entre feble i moderada, localment acompanyada de tempesta i puntualment de calamarsa. S'acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, localment abundants al vessant sud del Pirineu, quadrant nord-est i resta del sector central del litoral i prelitoral central. La cota de neu se situarà entorn dels 1600 metres, puntualment més alta al centre del dia.

La temperatura mínima serà lleugerament o moderadament més alta. Es mourà entre els 0 i 5 ºC al Pirineu i Prepirineu, entre els 2 i 7 ºC a la depressió Central i al prelitoral nord, i entre els 6 i 11 ºC a la resta, localment més alta al litoral sud i central. La màxima baixarà lleugerament, tret de l'extrem nord-est, terres de l'Ebre i Ponent on serà similar. Oscil·larà entre els 6 i 11 ºC al Pirineu, entre els 8 i 13 ºC al Prepirineu i altiplà central, i entre els 12 i 17 ºC a la resta, puntualment més alta a Ponent, terres de l'Ebre i Empordà.