economia

Sabadell perd pistonada

CIESC: Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Demarcació

| 12/04/2018 a les 10:33h
Arxivat a: La carta del lector, empresa, economia, Sabadell
Sabadell perd teixit empresarial. Aquesta és una de les evidències que ens mostra el 2n Informe de Conjuntura de l’àmbit de Sabadell, Conca del Ripoll i Riera de Caldes. Els principals indicadors de l’evolució socioeconòmica manifesten una dinàmica més positiva en el conjunt de la demarcació que en la pròpia ciutat de Sabadell.
 
Les dades ens parlen d’una baixada del nombre d’empreses amb una repercussió directe en el nombre d’assalariats. En el conjunt de la demarcació, la contractació registra un augment interanual del 5,3%, per sobre de la mitjana catalana que ha estat un 3,7%, mentre que a Sabadell se situa en el 2,2%. I pel que fa a l’atur, a Sabadell, continua sent superior a la mitjana del conjunt del territori.
 
Aquesta pèrdua de dinamisme, aplicable a tots els sectors, ens condueix a dues conclusions importants que, d’altra banda, no són contradictòries. La primera, reforça la necessitat d’impulsar la demarcació com una gran àrea o districte socioeconòmic amb un teixit empresarial divers, que es pot especialitzar en microclústers. I, la segona, ens indica que Sabadell perd capacitat de lideratge i polaritat en l’àmbit metropolità, tant en activitats industrials avançades com en comerç i serveis. Així es constata amb les noves inversions que estan rebent poblacions del Vallès, que permeten crear ocupació i activitat, mentre a Sabadell no en són suficients.
 
Per al CIESC, la reducció de valor i de pes productiu té una repercussió en la qualitat urbana i de llocs de treball, en la captació de talent i en la generació de sinergies que contribueixen a situar-nos com una ciutat moderna i dinàmica. Ens cal una indústria de referència i una oferta comercial i de serveis que ens atorgui un pol d’atractivitat significatiu, per evitar entrar en una etapa de despersonalització. Dit d’una altra manera, Sabadell perd pistonada.
 
Considerem que un territori dinàmic i de gran pes industrial i socioeconòmic com el nostre, necessita disposar d’indústries avançades que siguin referents, i d’una xarxa comercial i de serveis atractiva per als residents, empresaris i treballadors de tota aquesta gran àrea amb més de mig milió d’habitants.
 
Sabadell necessita revitalitzar-se. Hem estat un pol industrial i productiu i ho volem continuar sent. No podem dubtar i ens cal prendre consciència d’aquesta situació de manera decidida. Necessitem aprofundir en una governança que permeti una col·laboració públic-privada, capaç d’implementar  mesures que fomentin el dinamisme de Sabadell, com a motor per al creixement de l’activitat econòmica i el benestar del conjunt de la seva demarcació. El diàleg, la flexibilitat i la cooperació són les eines essencials per capgirar un resultat i contribuir a crear un model de ciutat diversa i equitativa. Sabadell ho agrairà.
 
Signen aquest article les entitats agremiades al CIESC: Centre Metal·lúrgic; Gremi de Fabricants de Sabadell; Sabadell Comerç Centre; Associació Catalana de Teixidors Auxiliars; Gremi de Tallers de Reparació i venda d’Automòbils i recanvis de Sabadell i província de Barcelona; Gremi d’Instal·ladors Electricistes i Fontaneria de Sabadell i Comarca; Xarxa Onion; Agrària Vallès i Delegació del Vallès del Col·legi d’Enginyers Industrials.  

COMENTARIS

Dues dècades perdudes
Anònim, 13/04/2018 a les 17:06
+0
-0
Portem dues dècades que la gent de Sabadell no aposta per un canvi de veritat.

Portem més de 20 anys amb les mateixes polítiques (des de l'anterior equip de govern fins l'actual) i amb les mateixes queixes ciutadanes, però sembla ser que no fem res per canviar el rumb.

Ja no ens enrecordem del que va fer gran a Sabadell, l'indústria forta i un comerç que neixia i creixia al costat d'aquesta. Potser és l'hora d'apostar per altres formacions polítiques, vist que els partits que han governat la ciutat aquests darrers vint anys no han pogut redreçar el rumb.

Depèn dels ciutadans de Sabadell ser una ciutat potent o no ...

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
El carrer Sant Antoni, engalanat per Sant Jordi | Albert Segura
01/01/1970
Es tallarà el trànsit de vehicles i s'ocuparà l'espai central del Passeig i la plaça Doctor Robert
Un dels concerts de «Cultura contra la repressió», a Santa Perpètua de Mogoda | Òmnium Cultural
01/01/1970
La jornada festiva d'aquest 22 d'abril a Santa Perpètua de Mogoda ha coincidit amb el 43è aniversari de Jordi Cuixart, actualment a la presó | L'esdeveniment ha servit per reivindicar el fet cultural com "un dels millors instruments per recuperar aquestes llibertats perdudes"
Pere Pratdesaba
01/01/1970
Una iniciativa de suport als presos polítics proposa embolicar les bales de farratge amb un plàstic comprat de manera conjunta