El CDR Sabadell no s'arronsa: «Vam obrir les escoles tot i les amenaces de Rajoy»

Defensa que en el seu "ADN no està la violència"

La plaça Sant Roc ha estat un punt peregrinatege pels CDR
La plaça Sant Roc ha estat un punt peregrinatege pels CDR | Juanma Peláez
Albert Hernàndez / Albert Segura
10 d'abril del 2018
Actualitzat a les 22:51h

La plaça Sant Roc ha estat un punt de peregrinatge pels CDR. Foto: Juanma Peláez


Primer va ser l’informe de la Guàrdia Civil per trobar “l’estructura organitzativa” del Comitè de Defensa de la República (CDR) i aquest dimarts s’ha muntat l’operatiu policial contra aquests comitès. El CDR Sabadell, definit per la benemèrita com una organització amb “fort pes a efectes de mobilització i coordinació", manté el seu posicionament, malgrat aquestes actuacions: “La por no ens aturarà i no deixarem de fer res per aquesta por que ens volen imposar”, explica a NacióSabadell un membre del col·lectiu sota anonimat.

Posa l’accent en aquest temor com “l’únic instrument que disposen per dissuadir tot un poble”. Tanmateix, remata que “la resposta ha estat la contrària, de fet, amb l’acusació cap els CDR, aquests es tornen a omplir com en la prèvia de l’1-O”.

“Seguirem com fins ara, accions no violentes”, subratlla, i condiciona la rèplica a la campanya de titllar els CDR de “kale borroka”, "comandos separatistes” i definir la seva activitat com a “violenta i intimidatòria”, com així han manifestat PP, Ciutadans i PSOE, “donant exemple”, afegeix. “En el nostre ADN no està la violència”, remarca, apuntant directament contra certs mitjans de comunicació, perquè “sempre volen criminalitzar tot el que no està d’acord amb la seva línia editorial”.
 

La concentració del 3-O a Sabadell. Foto: Juanma Peláez


Sota la lupa policial i judicial

L’aparició del dossier policial no ha caigut de nou, “hi havia coneixement públic d’aquests informes des de desembre”. Encara que “la repressió ve d’abans de Llarena”, matisa, i recorda les penes als artistes i “la repressió el 15-M”, entre d’altres episodis. “El CDR som els barris organitzats i ens tenim les unes a les altres, si ens volen detenir no tindran suficients presons”, avisa.

Amb tot plegat, no amaga que se senten “assenyalats”, una càrrega que assumeixen, però, a la vegada, no els fa perdre l’empenta per seguir als carrers: “No vam obrir les escoles amb les amenaces de Rajoy?”, alerta. I l’objectiu de les accions és molt clar: “Fins que no tinguem república no pararem”, conclou.