Un agent de la Policia Municipal de Sabadell, ferit en un operatiu

UGT i SPPM ho atribueixen al baix nombre d'efectius que té el cos | El govern defensa que la ciutat està ben coberta en matèria de seguretat ciutadana

Agents de la Policia Municipal de Sabadell del torn de nit
Agents de la Policia Municipal de Sabadell del torn de nit | Juanma Peláez
Redacció
09 d'abril del 2018
Actualitzat el 10 d'abril a les 10:19h
Un agent de la Policia Municipal de Sabadell ha resultat ferit en una mà aquesta passada matinada en el marc d'un operatiu policial en què hi han acabat intervenint els Mossos d'Esquadra. Es tractava d'una acció que semblava rutinària, però que ha acabat amb l'agressió a l'agent, que està pendent d'avaluació per saber l'abast de la ferida. Segons el sindicat SPPM, els agents del cos local destinats al lloc eren pocs pel baix nombre de policies de què disposa en el torn de nit.

Els fets van passar a les 1.50 hores, quan els agents van atendre un avís relacionat amb molèsties per sorolls, però que va acabar amb l'agressió a quatre agents de la Policia Municipal per part de dues persones. Segons detalla el SPPM, no es va poder reduir els agressors, motiu pel qual es va demanar suport als Mossos d'Esquadra, que van desplaçar-hi quatre unitats, segons han confirmat fonts del mateix cos autonòmic a NacióSabadell.

El sindicat, a més, apunta que l'altre patrulla de la Policia Municipal era al nord de la ciutat en un incendi d'un vehicle, i que va haver de creuar a tota velocitat Sabadell per arribar on eren els agents. Segons el sindicat, un policia municipal va resultar ferit de consideració en una mà, pendent de valoració quan baixi la inflamació per determinar una possible fractura d’escafoides, mentre que un segon agent va patir lesions menys greus. 

En un comunicat, el SPPM ho atribueix a la falta d'agents, d'acord amb l'organització interna del cos: "La relació entre número de policies i ús de la força en situacions violentes és inversament proporcional, a més policies, menys força o gens força necessitem fer servir per controlar la situació i més garantim que ni nosaltres ni les persones contra les que hem d’actuar patim lesions", assenyalen en el text.

Per aquest motiu, asseguren traslladar un cop més el malestar del sindicat amb el govenr municipal i amb la prefactura local. "Volem denunciar que la incompetència del Regidor de Seguretat Ciutadana i del Cap accidental del Cos, que de manera conscient, pensada i volguda, han deixat els torns bàsics de treball de matí, tarda i nit sense efectius suficients, està posant en perill la seguretat d’aquests treballadors alhora que no garanteix un servei ciutadà suficient i de qualitat", afirmen de manera contundent.

Els representants sindicals també reclamen dotar la plantilla dels 80 agents que consideren que calen al cos. Pel seu cantó, el sindicat UGT al cos s'ha sumat a les crítiques i ha demanat la suspensió del projecte de proximitat fins que no es materialitzin les convocatòries adients, que permetin passar dels 220 als 300 efectius. "Quan siguem els que hem de ser, ja podreu apostar pel model de policia que més s’adapti als vostres capricis, però almenys els policies, que som també persones i tenim família, no ens jugarem la vida!", apunten de manera contundent en un comunicat.

L'Ajuntament ho desvincula de la manca d'efectius

El govern municipal, però, nega la manca d'efectius que nega el sindicat, i assegura que la cooperació entre Policia Municipal i Mossos d'Esquadra està a l'ordre del dia en situacions com la viscuda la passada matinada. "Plantegen el reforç dels Mossos d'Esquadra com una cosa extraordinària, però no ho és, és correcte quan hi ha un incident greu com aquest", explica el regidor de Seguretat, Lluís Perarnau, en declaracions a NacióSabadell.

El regidor lamenta l'agressió que han patit els dos agents, pels quals espera una ràpida recuperació, i agraeix la feina que han fet. A la vegada, retreu al sindicat que tractin l'intendent major, Joan Antoni Quesada, com a "cap accidental", fet que ho considera una manca de respecte que "no és de rebut".

Pel que fa a la plantilla, recorda que aquest any hi ha una oferta de 13 places i només dues jubilacions, amb un increment de 10 places per any en els propers anys successius. "Considerem que entre aquests augments i la dotació de Mossos d'Esquadra, la ciutat està ben coberta", conclou Perarnau.