Sant Quirze, a un pas de dedicar un carrer a l'1 d'Octubre

Substituirà l'actual carrer Alfons XIII i també s'estudien noms com República Catalana i Llibertat

El carrer Alfons XIII de Sant Quirze
El carrer Alfons XIII de Sant Quirze | Ajuntament de Sant Quirze
Redacció
10 d'abril del 2018
Actualitzat a les 8:57h
Sant Quirze del Vallès canviarà el nom del carrer d'Alfons XIII a través d'un procés participatiu, amb la finalitat de retirar la dedicatòria del municipi al monarca. Entre els noms que es plantegen per a fer el canvi hi ha els de l'1 d'Octubre, República Catalana i Llibertat. Les propostes es poden votar fins el 10 d'abril.

La proposta neix d’un procés participació iniciat el passat 12 de febrer, on la ciutadania podia presentar propostes de noms. El procés va comptar amb més de 400 propostes. D’entre aquestes, la Comissió de Nomenclàtor va escollir les tres propostes que han passat a la fase de votació.

A més, també es proposa el canvi de nom de dues sales de la Patronal, la sala històrica i la sala nova. En el primer cas, es proposen com a noms Lluís Maria Xirinacs, Caterina Albert o Josep Brossa, mentre que per la segona els de Muriel Casals, Salut Pastor o Pepe Rubianes.

Pel que fa a les propostes de noms per la sala històrica, una de les escollides havia estat Carles Capdevila. Però una vegada feta la consulta a la seva família, s’ha desestimat perquè han considerat que aquest tipus d’actes intervenen en el seu procés de dol.

La votació

Del 22 de març i fins al 10 d’abril es podrà votar a través d'aquest enllaç. També es pot fer de forma presencial a les Oficines d’Atenció Ciutadanes de l’Ajuntament i altres equipaments municipals: centre cívic Torre Julià, Casal d’Avis, Canya Jove, Biblioteca Municipal i Escola Municipal d’Adults. Pot participar en la votació tota la ciutadania empadronada al municipi de Sant Quirze del Vallès major de 16 anys.
 
L’escrutini es farà a partir de les 00.01 hores del dia 11 d’abril. Finalment, el ple de l’Ajuntament votarà l’aprovació dels noms escollits.