El repte viral amb un preservatiu que posa en risc la salut dels adolescents

Els experts mostren la seva preocupació

Redacció
15 d'abril del 2018
Fa poques setmanes diversos mitjans de comunicació informaven sobre una perillosa moda molt popular a l'Àsia: el "Cinderella weight challenge". Un repte estès a través de les xarxes socials que consistia en seguir una dieta determinada fins a pesar el mateix que la Ventafocs.

Per desgràcia, però, aquesta no és l'única tendència perillosa que circula per Instagram i Twitter. Aquesta setmana periodistes nord-americans han alertat del "condom challenge" o "condom snorting challenge". Es traca d'un absurd repte viral basat en "aspirar" un condó pel nas i expulsar-lo per la boca.

Ara, experts en salut s'han vist obligats a explicar els riscos que pot comportar aquesta moda després que s'hagi convertit en tot un fenomen entre els adolescents dels Estats Units.

L'expert Bruce Y. Lee assegura en un article a la revista Forbes que "fer-se passar un condó pel nas" pot "provocar una reacció al·lèrgica", "causar una infecció" i fins i tot "bloquejar la nostra respiració". És per tot això, doncs, que demana que ningú ho provi.