Minuts de silenci a Sabadell i Castellar per l'assassinat d'una dona a Sabadell

Va morir a mans del seu gendre en l'establiment que ell regentava al centre de la capital vallesana

Minut de silenci a Sabadell
Minut de silenci a Sabadell | Albert Segura
Redacció
06 d'abril del 2018
Actualitzat a les 12:29h

Minut de silenci a Sabadell. Foto: Albert Segura


Sabadell i Castellar del Vallès han celebrat aquest divendres un minut de silenci per l’assassinat aquest dijous, a Sabadell, d'una dona de 72 anys veïna de Castellar, presumptament a mans del seu gendre.


A Castellar, el minut de silenci s'ha fet a les 11 del matí als Jardins de Palau Tolrà, per expressar la "repulsa" per aquest fet i tots els actes de "violència masclista". També s'ha decretat un dia de dol a la localitat i les banderes de l'Ajuntament estaran a mig pal. L'administració local ha traslladat el seu condol a la família. 

A Sabadell s'ha fet a les dotze en punt del migdia, també amb banderes a mig pal i amb una pancarta amb un crespó negre penjant del balcó d'Alcaldia. En aquesta concentració hi han participat l'alcalde de la ciutat, Maties Serracant, al costat del de Castellar, Ignasi Giménez.

"Condemnem la violència de gènere arreu, que és encara una de les principals xacres que vivim per aquesta organització social en què el patriarcat segueix imposant unes diferències entre homes i dones", ha assenyalat Serracant. "Donem el condol de tota la ciutadania que representem aquests dos alcaldes a la família i a l'entorn proper que s'ha vist afectat per la violència", ha afegit.

"La víctima vivia des de fa pocs anys a Castellar, però estava molt arrelada a Sabadell, la xarxa i el nucli de relacions les tenia a Sabadell, però ens sumem al rebuig frontal a la violència en l'àmbit familiar", ha afegit Giménez. "Ens posem al costat dels familiars en aquests moments tan difícils que estan creuant per acompanyar-los en el dol que suposa aquest tràgic esdeveniment", ha conclòs.
 

El minut de silenci als Jardins de Palau Tolrà Foto: Ajuntament de Castellar del Vallès