S'acaba el que és bo... torna la pluja

Temperatures similars a les de dijous

Redacció
05 d'abril del 2018
Aigua a partir de la tarda
Aigua a partir de la tarda | Jordi Peró
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest divendres fins a mig matí el cel estarà poc ennuvolat per núvols alts i prims, tot i que a punts del litoral hi haurà alguns estrats baixos. A partir de llavors, augmentarà la nuvolositat de sud a nord i creixeran algunes nuvolades que, al llarg de la tarda, deixaran el cel entre molt ennuvolat i cobert en general.
A partir de mig matí hi haurà ruixats dispersos al terç sud.

A partir de migdia s'estendran a qualsevol punt de sud a nord de forma dispersa i irregular, tot i que seran menys probables a l'extrem nord-est. Al final del dia, seran més abundants i persistents al vessant sud del Pirineu i Prepirineu occidental. La cota de neu se situarà entorn dels 2400 metres. Seran d'intensitat feble o localment moderada. No es descarta que localment vagin acompanyats d'alguna tempesta i fang. La quantitat de precipitació acumulada serà minsa o poc abundant.

La temperatura mínima serà lleugerament més alta en general. Hi haurà inversió tèrmica matinal. Es mourà entre els -1 i 4 ºC al Pirineu, entre 1 i 6 ºC al Prepirineu, nord de la depressió Central i prelitoral nord, entre els 9 i 14 ºC al litoral i les terres de l'Ebre i entre els 3 i 8 a la resta. La temperatura màxima serà similar o lleugerament més baixa. Oscil·larà entre els 15 i 19 ºC al Pirineu i entre els 17 i 22 ºC a la resta del país, localment més alta a l'extrem nord-est.