La Fiscalia allarga sis mesos més la investigació contra alcaldes per col·laborar amb l'1-O

El ministeri públic vol aclarir ara si es van cedir locals municipals per a les votacions

L'alcalde Maties Serracant sortint de l'Ajuntament de Sabadell
L'alcalde Maties Serracant sortint de l'Ajuntament de Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
05 d'abril del 2018
La Fiscalia General de l'Estat ha allargat sis mesos més la investigació contra desenes d'alcaldes catalans per la seva suposada col·laboració amb el referèndum de l'1-O. La investigació es porta des de la Fiscalia Superior de Catalunya en el cas dels alcaldes que són diputats al Parlament i des de les fiscalies provincials i d'àrea en la resta de casos.

A mitjans d'aquest mes està prevista una reunió entre els fiscals en cap d'àrea, fiscals provincials i el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, per tractar les diligències a practicar i unificar criteris.

Segons ha publicat El Periódico de Catalunya i han confirmat fonts fiscals a l'ACN, l'allargament de la investigació es produeix perquè els sis mesos establerts legalment per les diligències fiscals ja van caducar fa unes setmanes i calia arxivar-les, portar-les a un jutjat o allargar-les.

Ara la investigació se centrarà en aclarir si els consistoris van cedir locals municipals per a les votacions. Per això, s'ha requerit a algunes policies locals perquè informin d'aquest aspecte.