VÍDEOS La policia investiga curses il·legals en un polígon industrial de Rubí

El cos està rere aquestes trobades amb turismes des de finals de 2017 | El consistori estudia elements per impedir que els vehicles puguin assolir alta velocitat

Una de les curses organitzades el polígon industrial rubinenc
Una de les curses organitzades el polígon industrial rubinenc | @Ivanmoreno1974
Redacció
05 d'abril del 2018
Actualitzat a les 20:19h
El polígon industrial de La Llana, ubicat al nord-oest de Rubí, té un forma rectangular amb dues grans rectes paral·leles. Aquest perfil s'ha aprofitat perquè s'organitzin curses il·legals de turismes. Això és almenys el que investiga la Policia Local, en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra, des de finals de 2017. 

Fonts de la policia catalana han confirmat que no és la primera vegada que tenen constància d'aquestes proves. Han precisat que "el passat cap de setmana, es van concentrar alguns joves per tal de fer botellot" i un cop van tenir constància d'aquestes curses, es van personar agents dels Mossos i del cos local en aquest punt de la localitat i "es va dissoldre". El cap de la Policia Local, Oriol Sànchez, ha afirmat que s'han identificat diverses persones i turismes fins al moment, que estan treballant per recopilar informació, també amb imatges que corren per les xarxes socials. Ha recordat que aquestes curses poden ser faltes administratives i constitutives de delictes, amb penes de presó d'un a sis anys. 

Perfil dels assistents i promotors

El mateix Sànchez ha detallat que els participants tenen "entre 18 i 30 anys, alguns amb recent obtenció del carnet de conduir, i els assistents, entre 16 i 20 anys". I ha precisat que ha intervingut entre "30 i 40 cotxes".

L'alcaldessa de la localitat, Ana Maria Martínez, ha estat estudiant mesures que impedeixin als vehicles aconseguir altes velocitats com barreres New Yersey, elements reductors de velocitat a la calçada, així com tancar algunes zones del polígon industrial, tot i que ha matisat hi ha empreses que duen a terme la seva activitat durant el cap de setmana i s'ha de valorar la seva implantació.  Martínez ha avançat que la implantació d'aquest material ha impedit la celebració de "tres convocatòries". D'altra banda, Sànchez ha garantit que no s'han detectat "alteracions de l'ordre públic ni tampoc consum d'estupefaents" relacionats amb aquestes concentracions de cotxes, manipulats per ser més ràpids.