Dos detinguts per cremar contenidors a Sabadell

La Setmana Santa se salda amb 22 contenidors, un parc infantil i 3 cotxes incendiats entre dijous i dimarts

Redacció
03 d'abril del 2018
Actualitzat a la 13:57h
La Setmana Santa ha estat un autèntic calvari per als Bombers i la Policia Municipal de Sabadell pel que fa a la crema de contenidors. En total, entre dijous i dilluns s'han cremat 22 contenidors i tres vehicles estacionats a la via pública. La nota positiva és la detenció de dues persones que haurien provocat la crema en com a mínim un cas, a més d'una tercera persona identificada que podria estar relacionada amb dos incendis intencionats més.

La detenció dels dos sospitosos es va fer dijous a la tarda, a la confluència dels carrers Garcilaso i Unió, on es va originar un incendi que va afectar tres contenidors. Els presumptes autors, de 14 i 16 anys, van ser detinguts i es van fer diligències judicials per un presumpte delicte d'incendi i danys. A la nit, a les 22:38 hores, al carrer Sol i Padrís, s’originà un altre incendi afectant quatre contenidors.

Ja dissabte, a les 1.57 hores, a la confluència dels carrers Lucà i Sant Isidor, es registra l'avís d'un incendi en el parc infantil on es troba el Centre Cívic de Can Rull. En aquell vas, es tracta d'un arbre que es troba en flames i que afecta mobiliari d'un bar i un banc del parc. Un testimoni assegura que just abans del foc, ha identificat un turisme que ha abandonat el lloc, motiu pel qual la Policia Municipal obre una investigació.

Més tard, a les 3.06 hores, un nou avís alerta d'un incendi en un vehicle al carrer Verge de la Paloma, al sud. Es tracta d'una furgoneta estacionada, i que afecta el cartell d'un bar. A la tarda del mateix dissabte, al carrer Queralt, a Poblenou, un incendi afecta quatre contenidors i dos turismes aparcats, pels volts de les 18.00 hores.

Diumenge, a les 08:19 hores, a la plaça dels Avets, a Ca n'Oriac, s’origina un incendi en un contenidor metàl·lic de cartró, on es té la certesa que és intencionat. No és fins dilluns que es registra un nou foc, just passada la mitjanit, a les 00:20 hores i al centre de la ciutat. A la confluència amb els carrers Colom i Estrella, davant la clínica veterinària, s’origina un incendi que afecta tres contenidors.

Ja aquesta matinada de dimarts, de matinada, la Policia Municipal ha identificat una persona de 17 anys que podria estar al darrera de dos incendis que han passat amb nou minuts de diferència a Can Llong. El primer ha estat a les 3.50 hores, a la Via Alexandra, on han cremat 3 contenidors totalment i 2 més han quedat parcialment afectats. A les 3.59 hores, al carrer Adriana, s'ha registrat una nova crema, que ha afectat 3 contenidors i un arbre petit.

Una hora més tard, a les 5.00 hores, al carrer Sant Isidor, també a Can Llong, crema un altre contenidor. Uns testimonis, que duien 10 minuts a la parada del bus, asseguren que de sobre han vist sortir fum del contenidor de reciclatge del cartró.