Un moment del partit
Un moment del partit | Antonio de la Orden
Oriol Ferran
30 de març del 2018
El sènior masculí del Sabadell RC segueix en bon peu a la Primera Divisió Catalana de Rugbi i s’apropa a les semifinals de la lliga. Els arlequinats van guanyar aquest passat cap de setmana al FC.Barcelona ‘Grana’ al municipal de la Roureda per 34-0. Els de Fran González van endur-se la bonificació ofensiva en un partit on van haver de lluitar molt i que es va disputar sota una intensa pluja. Amb la victòria, el Sabadell RC segueix en posicions de playoff a falta de dos partits per acabar la lliga regular i podria certificar matemàticament la seva classificació si els seus rivals directes no puntuen la pròxima jornada.

Cap dels dos equips va ser capaç d’entrar totalment al partit des de l’inici a causa de la pluja i el fred, una meteorologia que complicava molt la mobilitat de la pilota i el control de les fases estàtiques. Amb el pas dels minuts, els locals van aconseguir fer-se amb el domini del joc i això ho van aprofitar als vint minuts, quan el capità Josu Quintana va recuperar la pilota després d’una melé i aconseguia el primer assaig del partit. La distància al marcador es va mantenir fins que al minut trenta-cinc Gauvain Chiapello va ampliar-la després d’una altra melé guanyada per la davantera vallesana. Amb la transformació de Josu Quintana el resultat al arribar al descans era de 12-0 favorable al Sabadell.

Durant els primers minuts de la segona part els blaugrana van intentar capgirar el marcador, ja que només una victòria els mantenia dins la lluita per disputar els playoffs al final de la lliga regular. Tot i així els locals van seguir amb el domini de la pilota i fins i tot van poder ampliar la distància al marcador quan Joel Boliart va aprofitar la sortida d’una melé per aconseguir l’assaig que donava al Sabadell RC la bonificació ofensiva. Tot i dominar el partit de cap a peus, els locals van seguir amb el mateix ritme de partit i van poder fins i tot ampliar la distància al marcador als últims minuts de partit. Primer Oriol Ferran assajava per quarta vegada,  i amb el temps ja complet era Joel Boliart el qui plantava la pilota més enllà de la línia de marca blaugrana i posava el definitiu 34-0 al marcador.

Fran González, tècnic del Sabadell RC, es mostrava molt feliç pel resultat del seu equip i remarcava que “hem deixat el marcador a zero, cosa que no havíem fet en tota la temporada, i això és el més important del partit”. Preguntat per la possible classificació de l’equip per la fase final de la lliga, l’entrenador sabadellenc  assegurava que “primer ens toca descansar una setmana i després començarem a preparar el següent partit. Quan sigui matemàtica la nostra classificació ja ho celebrarem”.

Després de cinc partits consecutius, el Sabadell RC gaudirà d’una setmana de descans ben merescuda i aprofitarà per preparar els últims dos partits de la fase regular. El primer enfrontament serà el cap de setmana del 7 i 8 d’abril contra el RC Martorell, que ara mateix ocupa la dotzena posició amb només dues victòries. Si el Sabadell guanya amb la bonificació ofensiva i ni els Senglars de Torroella ni Mataró aconsegueix la victòria, els vallesans estaran classificats matemàticament a falta d’una jornada. Sinó, tindran una altra oportunitat el dissabte 14 d’abril a La Roureda contra el RC Mataró.