1 de 10

El Vallès Occidental situa la taxa d'atur en el 12% de mitjana

Divuit municipis disminueixen les xifres d'atur mentre que Terrassa i Sabadell registren una taxa superior a la comarcal

Un ciutadà davant una Oficina de Treball | ACN
per Redacció, 28 de març de 2018 a les 12:16 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'Observatori Comarcal ha publicat l'informe Infoatur del mes de febrer que recull les principals dades de l'evolució del mercat de treball i fa una radiografia de les persones desocupades i la seva evolució. El Vallès Occidental ha registrat 448 aturats menys respecte el mes de gener amb una taxa d'atur del 12%, molt a prop de la xifra de Catalunya. La comarca registra aquest febrer un total de 52.583 persones aturades, 4.846 desocupats menys que l'any anterior seguint la tendència dels darrers anys.

La taxa d'atur ha disminuït en divuit dels vint-i-tres municipis de la comarca i quatre han registrat un increment del nombre d'aturats. La caiguda de l'atur ha estat més intensa a Ullastrell (-5,6%), Palau-solità i Plegamans (-4,7%) i Sant Quirze del Vallès (-3,4%). ​No obstant això, les dues capitals del Vallès, Terrassa i Sabadell, registren una taxa d’atur superior a la comarcal -0,9% i -1,3% respectivament. Rellinars és el municipi que té una taxa d'atur més alta (15,65%). 

 

Mapa d'atur del Vallès Occidental

Per sexe, l'atur ha caigut entre les dones (-204) i els homes (-244), tot i que seguint la tendència dels darrers anys el descens de l'atur ha estat més intens entre la població activa masculina. A la comarca, la taxa d'atur registral masculina se situa per sota del 10% i la femenina en el 14,7%. Per grups d'edat, l'atur ha augmentat entre la població activa jove, de 16 a 29 anys, respecte el mes de gener. Per contra, hi ha hagut una caiguda de l'atur en la resta de grups d'edat, especialment entre la població activa de 30 a 44 anys.

Per nivell formatiu, l'atur registrat ha caigut en tots els nivells d'instrucció, especialment entre el grup amb estudis superiors i estudis de secundària obligatòria. El gruix de desocupats a la comarca (38,3%) es concentra entre els majors de 45 anys amb estudis secundaris d'ESO o EGB. Finalment, per sector econòmic de la darrera ocupació dels desocupats, respecte el mes de gener augmenta l'atur en el grup sense ocupació anterior. Encapçalen el rànquing de disminució de l'atur els serveis de menjar i begudes, la construcció d'immobles i les activitats relacionades amb l'ocupació.

Participació