El «Diari de Sabadell» treu al carrer el seu darrer número

Se seguirà publicant tres dies a la setmana a partir del 10 d'abril sota la direcció d'una nova editora | Els encara treballadors del rotatiu lamenten els acomiadaments, que es faran efectius dissabte

Façana del Diari de Sabadell
Façana del Diari de Sabadell | Albert Segura
28 de març del 2018
Actualitzat a les 23:32h
El Diari de Sabadell diu avui adéu, però només per una setmana. Avui surt al carrer la darrera edició sota la propietat de Vallesana de Publicacions, i no serà fins el 10 d'abril que el rotatiu tornarà al carrer, un cop l'ha adquirit Novapress Edicions, liderada pels sabadellencs Marc Basté i Leo Torrecilla.

Segons detalla el diari, l'objectiu inicial és mantenir les tres publicacions setmanals de dimarts, dijous i dissabte a partir del 10 d'abril, tot i que la intenció dels nous propietaris és publicar cinc cops per setmana en un futur. De la mateixa manera, i segons s'explica en el rotatiu, també es redefinirà el disseny més endavant, de cara a l'estiu.

Pel seu cantó, els encara treballadors del diari signen un manifest en què Vallesana de Publicacions ha acomiadat a tots els treballadors, un total de 18, amb data de 31 de març, motiu pel qual no consideren que es doni la "continuïtat". Així, destaquen que el nou Diari de Sabadell serà un producte diferents, que es desenvoluparà en un altre local, després de la venda de la redacció del carrer Sant Quirze.

"Després d'un llarg i dolorós procés ple d'incerteses, ens alegrem que la ciutat no perdi el seu diari i desitgem molta sort al nou equip", expressen el manifest, on també recalquen el seu compromís amb el projecte "fins l'últim moment" i "amb la màxima professionalitat".