L'Ajuntament de Sabadell dona suport a la iniciativa que alerta dels perills a les cruïlles de la ciutat

El regidor de Seguretat, Lluís Perarnau, planteja la possibilitat de dur a terme una campanya conjunta

Pas de vianants amb el dibuix a terra
Pas de vianants amb el dibuix a terra | Juanma Peláez
27 de març del 2018
L’Ajuntament de Sabadell ha manifestat el seu suport a la iniciativa que s’ha generat al voltant de l’escola Enric Casassas de la ciutat per assenyalar les cruïlles amb un dibuix al terra per generar consciència sobre la perillositat en determinats passos de vianants. El moviment es va generar a partir de l’atropellament mortal d’un nen de 5 anys que estudiava al centre el passat mes de novembre, i es basa en una imatge en blanc que s’inspira en una fotografia que el seu pare li va fer al nen i al seu germà.

El tràgic succés ha despertat consciències a l’escola i als carrers del centre de la ciutat, on han aparegut les pintades en diversos carrers, una iniciativa que poc a poc s’està estenent en més espais i amb la voluntat que es generalitzi. Ara, l’Ajuntament s’ha pronunciat al respecte, mostrant el seu suport a la iniciativa ciutadana.

“Donem totalment suport a la iniciativa, que es faci conscienciació per als vianants però també per als vianants que també ens convertim en conductors quan agafem un vehicle i ens podem comportar de manera diferent, sembla que a vegades quan pugem a un cotxe ens entra pressa”, ha expressat el regidor de Seguretat, Lluís Perarnau. No obstant, apunta que ara per ara no hi ha hagut cap contacte a través de la seva regidoria amb el col·lectiu que ha iniciat la iniciativa.

“Segur que si podem fer alguna cosa que vagi més enllà pel bé col·lectiu, podríem parlar amb els impulsors de la iniciativa i emprendre una campanya conjunta”, ha afegit Perarnau. Pel seu cantó, l’intendent major de la Policia Municipal, Joan Antoni Quesada, ha assegurat que “és impossible estar en desacord amb una campanya per elevar la consciència”, tot recordant que al 2017 un total de quatre persones van perdre la vida en ser atropellades a la ciutat de Sabadell. 
 

La pintada, davant l'escola Enric Casassas. Foto: Juanma Peláez