La Cecot fa una crida a la serenor i al diàleg per resoldre la situació catalana

Reiteren el seu rebuig a la judicialització d’un conflicte de naturalesa política

Redacció
27 de març del 2018

Edifici de la Cecot de Terrassa Foto: Cedida

Diumenge el President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i màxim representant de les institucions democràtiques catalanes que representa al conjunt de Catalunya, va realitzar una intervenció institucional on apel·lava a les entitats socials i representants sindicals, empresarials i econòmics del país a col·laborar de manera consensuada.

En aquest sentit la patronal terrassenca Cecot ha fet sentir la seva veu i ha expressat, en un comunicat, que la situació que viu Catalunya, la intervenció de les institucions i les finances de la Generalitat, l’empresonament de càrrecs escollits democràticament pels ciutadans, i de persones de la societat civil, "en el seu exercici de la llibertat de pensament i llibertat d’opinió, drets essencials d’una democràcia amb llibertats, demostren el fracàs de la política, la incomprensió del conflicte latent".

Davant això anuncien que els empresaris i empresàries que conformen el Comitè Executiu de la patronal Cecot reiteren públicament el "nostre rebuig a la judicialització d’un conflicte que des d’un inici entenem de naturalesa política i que, com a tal, requeria i requereix d’un diàleg, negociació i pacte al més estricte nivell polític". 

També fan una crida la serenor i a una voluntat real de trobar "una solució a l’anòmala situació que estem vivint", perquè els representants de la ciutadania al Parlament de Catalunya recuperin l’autogovern de les institucions, acabant amb l’actual buit de poder i retornant la seguretat i l’estabilitat al país. En aquest sentit, des de la Cecot expresen que s'han ofert sempre a col·laborar, juntament amb altres representants de la societat civil, per tal de trobar una sortida i, fins i tot, a proposar mediadors que puguin arribar a establir ponts pel diàleg entre les parts.

El text es dirigeix també a les forces polítiques, que més enllà de fer manifestacions o declaracions públiques en favor del diàleg, diuen, "han de ser conseqüents amb la demanda de la ciutadania i donar passes endavant per fer efectiu aquest diàleg transversal i inclusiu que se’ls està demanant".

Recorden també que la Cecot, com un agent més dins la societat civil, "mantenim la predisposició a continuar canalitzant les inquietuds, demandes, propostes o reflexions vers el sector empresarial en el marc del diàleg social i institucional que calgui".