«​La FAVS reclama més diàleg i menys repressió»: manifest de la FAVS després de l'empresonament de la cúpula independentista

La plaça Sant Roc, aquest divendres
La plaça Sant Roc, aquest divendres | Albert Hernàndez
Redacció
26 de març del 2018
Actualitzat a les 11:34h
La FAVSabadell rebutja sense pal·liatius la situació insostenible, absurda i cruel generada per la repressió i la judicialització de la política i en particular l' empresonament de persones (que tenen la condició de representants de la ciutadania o d'entitats catalanes), pel fet d'haver-se significat en defensa de drets polítics elementals.

Ens preocupa extraordinàriament que el govern del PP i els que li donen suport hagin impulsat l'onada reaccionària que estem patint a a Catalunya però també a la resta de l'Estat (lletra de cançons, exposició de fotografies, lectura de llibres, etc.), que reprimeixen les llibertats democràtiques. La FAVSabadell, independentment de la postura política que cada ciutadà / a defensi que fa a tema nacional, considera que cal rebutjar activament l'atemptat que la democràcia està patint.

Constatem que no és casual que quan apareix un tema de corrupció del PP (Com ara el de la Sra. Cifuentes), s'activi automàticament l'aparell represivojudicial, amb explosives decisions de la cúpula judicial per córrer una cortina de fum, amb decisions que semblen coordinades amb les postures del Govern, deixant en dubte l'existència d'un poder judicial independent.

La FAVSabadell ja ha manifestat en diverses ocasions que cal abordar políticament les controvèrsies i problemes polítics alertant que l'enroc de les parts només condueix a carrerons sense sortida. I en aquests difícils moments, que hi ha persones patint presó per la incapacitat d'un govern per de gestionar de manera democràtica i raonable un problema polític, exigim als polítics (a tots, però en especial a Govern del PP per la seva major grau de responsabilitat), més altura de mires per sortir d'aquesta espiral de desencontres i fa una crida a la ciutadania animant a la participació en les mobilitzacions que es duguin a terme en defensa de la democràcia.