Un centenar de veïns tallen la Rambla Ibèria per la possible construcció del tanatori

Han alterat la circulació aproximadament una hora d'aquesta artèria de Sabadell

Els manifestants tallant la Rambla Ibèria
Els manifestants tallant la Rambla Ibèria | Albert Hernàndez
Redacció
23 de març del 2018
Actualitzat el 25 de març a les 0:24h

"El barri està viu" i "Tanatori no, Rambla Ibèria", han estat les crides del centenar de persones que aquest divendres han tallat la Rambla Ibèria, més o menys durant una hora, per mostrar el rebuig a la possible construcció d'un tanatori a la zona. Han estat veïns de Gràcia, del l'àrea dels planetes, que s'han aplegat rere la pancarta "Stop tanatori stop. No més col·lapse i CO2 a la Rambla Ibèria". 

La mobilització ha sortit des de gairebé la plaça del Mil·lenari i ha recorregut tota la Rambla Ibèria fins a la cruïlla amb la carretera de Terrassa. Els veïns han advertit que l'arribada d'aquest equipament al barri pot suposar "impactes molt negatius" i també per a la ciutat. Com per exemple, "un impacte visual" en aquest punt de la ciutat. 
 

La protesta dels veïns contra la possible instal·lació de tanatori Foto: Albert Hernàndez

Els xiulets s'han fet notar durant el recorregut Foto: Albert Hernàndez

Pancartes contra el tanatori Foto: Albert Hernàndez

Un centenar de veïns han interromput el trànsit Foto: Albert Hernàndez


També han denunciat que "és un recorregut de camins escolars" i, al seu parer, "els nens no estan preparats psicològicament per estar els 365 dies de l'any constantment en contacte amb la crua realitat". 

La protesta, tal com han afirmat els manifestants, no serà la primera i han remarcat la seva intenció de continuar fins aconseguir que "no posin aquest tanatori". A més, han convidat a la reflexió: "cal reforçar una empresa privada com Mèmora perquè faci negoci amb els nostres morts? Potser val la pena una gestió totalment municipalitzada".