Sabadell disposa d'un mes per fer una proposta de tarifes de l'aigua

En un ple extraordinari es rebutja el plantejament tarifari de la companyia | L'oposició retreu el poc temps per estudiar l'expedient de l'empresa

23 de març del 2018
Actualitzat el 26 de març a les 11:30h
Un mes. Aquest és el temps que ha guanyat l'Ajuntament de Sabadell per contrarestar la proposta de tarifes que ha ofert la Companyia d’Aigües de Sabadell (CASSA), que suposa un increment del 5,84% al rebut. Així s'ha decidit en un ple extraordinari, celebrat aquest divendres a primera hora de la tarda, que ha comptat amb els vots favorables de les formacions que integren el govern municipal, els contraris del regidor no adscrit Lluís Monge, PSC i PP i les abstencions de Cs i CiU. 

Precisament, a aquests 30 dies que disposa el consistori s'ha agafat la tercera tinent d'alcalde, Marisol Martínez, per "proposar les nostres tarifes", interpel·lant a tot el ple en aquesta tasca i ha apuntat que el debat "no qüestiona la companyia, ni el servei sinó la proposició unilateral que ha fet". Martínez ha finalitzat, "al final, l'objectiu és que la ciutadania no pagui el que no li toca". 

L'oposició ha carregat pel poc temps que ha disposat per estudiar l'expedient i manca d'informació al respecte, el portaveu de CiU, Carles Rossinyol, ha dit que "això es podia haver fet en el ple d'ahir" i ha assegurat que es va retirar el punt de l'ordre del dia, "perquè sabien que no estaven fent bé les coses". Més contundent s'ha mostrat el portaveu del PSC, Josep Ayuso, qui ha acusat el govern de mentir, perquè "com a mínim hi ha hagut cinc sol·licituds informals de revisió tarifària" per part de CASSA. Així que, ha continuat, "no ha estat un fet sobtat". 

El regidor dels populars, Esteban Gesa, ha exigit "diàleg" i ha qüestionat com se solucionarà el problema si no és pujant preus. Berlanga ha replicat a tots, determinant que l'Ajuntament pot assumir la diferència entre el preu proposat i l'actual. Ha reprovat la intervenció del socialista, criticant que "voti en contra quan diu no disposar d'informació suficient. Davant del dubte, hi ha l'abstenció".

Motivació del ple

El primer tinent d'alcalde, Joan Berlanga, ha justificat la convocatòria d'aquest ple extraordinari, poques hores després que la sala de plens acollís el plenari de març, "s'hagués produït silenci administratiu i les tarifes haguessin quedat aprovades" i aquest termini venç aquest divendres.

"L'últim informe va entrar el 8 de març i fins al dia 15 els tècnics han fet valoració. Després ha continuat el seu procediment", ha relatat Berlanga. "Potser és que abans no se seguia" aquest comportament "diligent" d'actuació, ha recriminat el tinent d'alcalde.