El ple de Sabadell torna a acollir tot tipus de cartells reivindicatius

Els missatges reclamen l'alliberament dels preoss polítics, mentre que Esteban Gesa s'ha tornat a dur la foto del rei de casa

Cartell reclamant l'alliberament d'Oriol Junqueras
Cartell reclamant l'alliberament d'Oriol Junqueras | Albert Hernàndez
23 de març del 2018
Actualitzat a les 15:49h
La situació convulsa que viu Catalunya té grans afectacions en teixit polític i social, i precisament, avui que el jutge Pablo Llarena ha citat de nou els representants polítics al Tribunal Suprem, el ple de Sabadell, que es reuneix amb caràcter extraordinari, s'ha convertit en un aparador de cartells reivindicatius.

Darrer del regidor d'ERC Gabriel Fernàndez s'hi ha penjat un cartell que demana la llibertat dels presos polítics, mentre que just davant de la taula de presidència s'hi ha col·locat un que en demana l'alliberament explícit de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. L'exalcalde Juli Fernàndez també n'ha col·locat un altre, en què es demana l'alliberament d'Oriol Junqueras.
 

Cartell reclamant l'alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Foto: Albert Hernàndez

 

Cartell reclamant l'alliberament dels presos polítics. Foto: Albert Hernàndez


Això passa el dia que el gruix del govern de Carles Puigdemont s'exposa a la possibilitat d'entrar a presó, el mateix dia en què la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha fugit a l'exili davant del temor de ser empresonada. El ple es reuneix el dia després que desaparegués el retrat de Felip VI, un retrat que des de novembre de 2015 estava relegat a la part posterior del saló de plens, i que ara, senzillament, no hi és, motiu pel qual el regidor popular, Esteban Gesa, es va dur el seu de casa. Avui, Gesa hi ha tornat, però darrera seu, el regidor Lluís Monge, li ha posat un altre reclamant l'alliberament de Junqueras i la resta de presos polítics.
 

Gesa, amb el rei, de nou al ple. Foto: Albert Hernàndez