​Les dues revistes municipals de Sabadell tensen oposició i govern

Consideren un dispendi en tractar-se, asseguren, de publicacions de continguts similars

Redacció
23 de març del 2018
L’oposició de Sabadell ha demanat en el ple d’aquest dijous a Sabadell simplificar l’estructura de l’espai comunicatiu públic de l’Ajuntament, concretament les revistes Hola Sabadell i Sabadell Informatiu. Concretament, el PSC ha impulsat una moció per demanar una justificació per la despesa de les publicacions, que asseguren que xifren, asseguren, en 150.000 euros en conceptes d’edició, distribució i patrocini.

Qui ha agafat la batuta ha estat la regidora socialista Anna Carrasco, que ha acusat el consistori de fer “autobombo” amb les publicacions, minvant l’espai dedicat a l’oposició i duplicant continguts, un dispendi que ha comparat amb d’altres com la presentació de la Marca Ciutat, la setmana passada, ha apuntat. “Volem explicacions sobre aquestes dues revistes simultànies, amb informacions similars, i que deixin d’editar una de les dues”, ha reclamat Carrasco.

Esteban Gesa, pel seu cantó, també s’ha sumat a la crítica sobre l’edició de revistes d’aquestes característiques a un any de les eleccions municipals: “No és normal doblar el que abans es feia, i més quan vostès ho criticaven quan eren oposició”, ha assenyalat. 

Pel seu cantó, Ciutadans plantejava que es destinessin els diners que sortirien de l’estalvi d’aprimar les publicacions públiques a ajudes als mitjans privats presents a la ciutat, moment en què s’ha recordat l’imminent desaparició del Diari de Sabadell. Jordi Font, del grup municipal de CiU, també ha lamentat la reducció d’espais de debat polític per exposar la feina de l’oposició als mitjans públics locals.

La tinenta d’alcalde Marisol Martínez, pel seu cantó, ha assegurat que l’estructura de la revista i la seva distribució, inclosa la representació dels grups municipals, es va acordar, i ha retret al PSC la seva absència en les reunions fetes al respecte. La moció, finalment, no ha prosperat.