Què ha complert i què no el govern de Sabadell? L'oposició passa llista a l'executiu local

En la sessió plenària del mes de març

El ple del mes de març
El ple del mes de març | Albert Segura
Redacció
23 de març del 2018
El ple ordinari de març a Sabadell ha servit perquè l’oposició hagi posat sobre la taula aquelles mocions que s’han materialitzat un cop aprovades en sessió plenària. Ha estat gràcies a la incorporació del concepte “Dació de compte del compliment i execució de les proposicions dels grups municipals aprovades pel Ple durant l'any 2017” a la part deliverativa del ple.

El portaveu del PP, Esteban Gesa, ha demanat al govern que es posi les piles a ‘hora de fer prosperar aquells elements que s’han impulsat des del ple a partir de les peticions procedents de l’oposició, mentre que des de Ciutadans, Adrián Hernández ha assegurat que hi ha mocions com les centrades en instal·lar aparcaments segurs per a bicicletes o senyalitzar els lavabos per a canviar nadons no només per a dones, també per a homes: “Això no és culpa d’Espanya”, ha apuntat.

Des del PSC, Josep Ayuso ha posat de manifest la seva impressió que sembla que el govern municipal no aprova allò que no proposa: “És una manca de sensibilitat i respecte al posicionament de l’oposició”, ha apuntat. Carles Rossinyol, des del grup municipal de CiU, ha destacat el fet que des del govern hi ha “mola voluntat de fer”, però que sovint no es fa: “Demanem certa diligència en complir allò que l’òrgan de representació de la ciutat, el ple, va decidir”, assenyala Rossinyol.

El govern, pel seu cantó, ha posat sobre la taula accions que ja s’han dut a terme, com ara la millora de la seguretat dels ciclistes en els nous carrils bici. Tot plegat ha procedit sense tensió entre els grups, i amb la voluntat de mantenir el compromís d’execució de les decisions preses.