Aigües Sabadell premia els millors dibuixos dedicats al centenari de la Torre de l'Aigua

En el marc del Dia Mundial de l’Aigua, la companyia d’aigües ha celebrat l’acte de lliurament de premis a l’Aula de l’Aigua

Foto dels premiats
Foto dels premiats | Aigües Sabadell
Redacció
22 de març del 2018
Actualitzat a les 20:56h
Aquest dijous, Dia Mundial de l’Aigua, Aigües Sabadell ha organitzat l’acte de lliurament de premis del 31è Concurs de Dibuix CASSA que, per primer cop, s’ha dedicat a la torre de l’Aigua en l’any del seu centenari. Enguany, hi han participat una cinquantena d’escoles dels municipis de Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Parets del Vallès, Palau-solità i Plegamans i Sant Quirze del Vallès.

El Concurs de Dibuix CASSA és una de les iniciatives de conscienciació mediambiental més arrelades a Sabadell i, des de fa 31 anys, es convoca en el marc del programa educatiu de la companyia d’aigües: l’EDUCASSA. En concret, el Concurs de Dibuix posa el punt i final a l’activitat ‘El recorregut de l’aigua: des del lavabo fins al riu’ que la companyia ofereix als estudiants d’entre 10 i 14 anys. En aquesta activitat, que es porta a terme a l’EDAR del Riu Ripoll, els alumnes coneixen el procés de depuració de les aigües i fan una simulació del procés a petita escala en el Laboratori d’EDUCASSA.

Arnau Blanco, del Pau Vila, ha estat el guanyador d’aquesta edició, i ha estat premiat amb una bicicleta. Roger Badia, del Sant Nicolau, ha rebut el segon premi, consistent en un patinet. Aigües Sabadell també ha atorgat 10 accèssits, que han estat premiats amb uns altaveus inal·làmbrics. Per la seva part, les escoles dels dos primers premis han rebut també un val de material escolar per valor de 300 i 150 euros respectivament.

Aquest curs, el jurat del Concurs de Dibuix ha estat format per Montserrat Senserrich, pintora; Engràcia Torrella, directora del Museu d’Art de Sabadell; Ricard Calvo, pintor i membre de l’Acadèmia de Belles Arts; i Carles Cascón, periodista especialitzat en cultura.

Aquesta no serà l’única iniciativa impulsada per Aigües Sabadell per commemorar els 100 anys de la Torre de l’Aigua. De fet, durant el mes d’abril, s’inaugurarà a l’Aula de l’Aigua una mostra dedicada a la icona sabadellenca. La companyia també està organitzant una conferència per abordar la importància de l’antic dipòsit en la història del subministrament d’aigua a la ciutat, així com  per analitzar els elements arquitectònics de la torre. En breu, es faran públics tots els detalls, així com les dates de totes les iniciatives.

L'aposta divulgativa d’Aigües Sabadell rep el Premi de l’Aigua 2018    

El passat dimarts, la Fundació CASSA va ser premiada amb el Premi de l’Aigua 2018, un guardó que atorga anualment l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua (ACAA) a les entitats i iniciatives que més han destacat en l’àmbit de l’aigua al nostre país. Elisabeth Santacruz, directora de Desenvolupament Sostenible del Grup CASSA, ha estat l’encarregada de recollir el premi atorgat a la Fundació CASSA per la seva aposta per la divulgació mediambiental, en concret pel programa educatiu EDUCASSA i la part experimental que s’hi porta a terme a la planta depuradora, l’anomenat Laboratori d’EDUCASSA.

En els últims 30 anys, més de 140.000 estudiants de Sabadell i comarca han participat a l’EDUCASSA. En el cas de Sabadell, 5.500 alumnes hi participen cada curs escolar.