Sabadell s'adhereix al Consorci Besòs Tordera

Es destinarà a la campanya de prevenció i lluita contra els incendis forestals per a l’any 2018

Redacció
22 de març del 2018
El ple de l'Ajuntament de Sabadell ha aprovat de manera definitiva l’adhesió al Consorci Besòs Tordera. El Ple de 20 de juny de 2017 va aprovar inicialment l’adhesió de l’Ajuntament, en un nivell bàsic, al Consorci i ratificar els estatuts vigents del Consorci.

Es va sotmetre a informació pública durant 30 dies l'acord inicial d'adhesió, sense que s'hagi produït cap al·legació o reclamació, amb la qual cosa, una vegada transcorregut el termini d'exposició pública correspon fer el tràmit d'aprovació definitiva.

Què és el consorci?

El 29 de febrer de 1988, es va constituir el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs amb l’aprovació, per part de 25 ajuntaments d’aquesta conca i de l’Entitat Metropolitana de Serveis Hidràulics i Tractament de Residus, dels seus Estatuts (publicat al B.O.P. núm. 190, de 9 d’agost). Aquests estatuts confereixen al Consorci naturalesa administrativa i personalitat jurídica plena per complir els seus objectius. Des de l’any 1993, està inscrit al Registre d’Entitats Locals de Catalunya, amb el codi d’identificació número 9800960009.

El 29 de juny de 2016, la Junta General del Consorci va dur a terme una modificació dels seus estatuts per ampliar l’àmbit d’actuació d’aquest ens als municipis de la conca de La Tordera, passant a denominar-se Consorci Besòs Tordera. Amb aquesta modificació, es permet l’adhesió voluntària al Consorci de qualsevol municipi d’aquesta conca.