Sant Quirze inicia els treballs per assegurar la riera de la Betzuca

L’actuació permetrà alliberar la llera de materials sòlids i minimitzar els riscos de les crescudes

Una màquina treballant a la Betzuca
Una màquina treballant a la Betzuca | Ajuntament de Sant Quirze
Redacció
23 de març del 2018
L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha iniciat els treballs de retirada de materials i elements sòlids a la zona de servitud del torrent de la Betzuca, al paratge de Los Rosales. L’empresa Excavacions i Serveis SL va començar aquesta actuació dilluns amb màquines excavadores, de manera que s’evitin les retencions i obturacions indesitjades amb risc d’inundació a la llera i, per tant, es redueixin els riscos que comporten les avingudes, donada l’època de l’any en què ens trobem.

Recordem que la zona de servitud de la riera es defineix com la franja lateral de 5m d’ample a partir del domini públic hidràulic. Es tracta de terrenys  que poden ser de titularitat privada, però d’ús públic. Es preveu que aquests treballs finalitzin el proper 23 març.

L’actuació s’ha comunicat i difós amb cartells informatius a la zona per al coneixement de les possibles persones afectades. El cost de l’actuació urgent per part d’aquesta empresa de construcció que disposa de la maquinària i la disponibilitat requerida per l’Ajuntament, és de 8.791,86€.