​El quartet de jazz-fusió sabadellenc BLOC, aquest vespre al pub «The Wild Geese»

El grup Bloc de Sabadell.
El grup Bloc de Sabadell. | Cedida
Redacció
23 de març del 2018
​El quartet de jazz-fusió sabadellenc BLOC actua aquest divendres al vespre al pub The Wild Geese, situat a la plaça de l'Àngel de la capital vallesana. Ho fa integrant-lo com a part de la seva programació musical.

BLOC és un quartet format per músics sabadellencs de llarguíssima trajectòria. Fundat per Xavi Farell, que és el guitarra, també compta amb Jordi Molet a la bateria, Xavi Farrés al baix i Joan Saumoy al piano i teclats. Farell fou membre de grups mítics locals com Falcons i Atzar, mentre que Xavi Farrés era membre d'un altre dels grans grups de la història musical sabadellenca als anys 80, els Blue Games, on va començar la seva carrera musical també amb en Joan Saumoy, alhora membre d'Atzar amb Farell. I de Jordi Molet, el membre més veterà de BLOC, només es pot dir que caldrien uns quants folis només per detallar el seu amplíssim currículum musical.

BLOC és pura fusió. Inicialment la seva música es movia en el jazz-rock amb tocs mediterranis. Amb el temps, les influències d'altres músiques s'hi han anat incorporant. Cal destacar la força creixent que hi prenen les músiques d'origen llatí, del latin jazz a la samba brasilera passant per la “bossa nova”. Fins i tot s'incorporen elements estilistics com el “swing”.

I a BLOC s'atreveixen inclús amb el “flamenc-fusió”, detall important a una ciutat que és una de les grans capitals del flamenc a Catalunya. El material de BLOC està format per peces de fetes per Xavi Farell i també algunes altres compostes per Joan Saumoy, incorporant-hi els altres membres els seus criteris propis, contribuint a la fusió que caracteritza al grup.

L'estructura dels temes de BLOC parteix de melodies atractives acompanyades per harmonies molt treballades, tot plegat dins d'una base rítmica molt variada, que encara posa en major valor la força de les melodies principals dels temes. Finalment, s'incorporen solos a tots els temes aprofitant la capacitat tècnica i emotiva dels quatre components de BLOC.