Sindicats de Smatsa denuncien manca de contactes amb l'Ajuntament

Lamenten peticions com les de geolocalitzar els carrets de neteja viària i consideren que pot suposar una despesa extra si la Justícia dona raó a l'empresa

Un camió de Smatsa recollint la brossa
Un camió de Smatsa recollint la brossa | Juanma Peláez
Redacció
21 de març del 2018
Els grups sindicals de CCOO i UGT al Comitè d’Empresa de Smatsa asseguren que l’Ajuntament de Sabadell incompleix en el seu compromís de consultar amb els treballadors els passos que s’estan fent en el marc d’obertures d’expedient a l’empresa concessionària del servei de neteja i recollida de la brossa. Així ho denuncien en un comunicat, on també apunten que no entenen peticions com les de geolocalitzar els carrets que s’utilitzen en la neteja dels carrers.

Els sindicats es mostren preocupats per l’obertura de dos expedients a l’empresa, que generen “pors i incerteses” en el futur de la plantilla. “Novament ens sentim sorpresos, amb el fet que l'Ajuntament de Sabadell hagi tornat a carregar contra la concessionària en la qual prestem servei, sense abans haver obert la possibilitat de diàleg i deliberació amb els representants dels treballadors, abans de l'obertura d'aquests expedients, tal com s'havien compromès amb aquests, dient-los que arribat un nou cas d'aquest tipus, així passaria”, assenyalen. 

Apunten que el govern local s'havia compromès en les les anteriors reunions que tindrien en compte l’opinió dels treballadors, compromís que haurien incomplert: “A dia d'avui seguim esperant els documents del contingut dels expedients, els quals no se'ns han facilitat pel fet que aquests ens van dir que mirarien si podien o no facilitar-nos, de manera que només podem tenir els documents i la informació que l'empresa ens facilita”, apunten.

També posen en entredit la decisió de geolocalitzar els recorreguts que fan els vehicles de l’empresa, no només els camions, sinó també els carrets que s’utilitzen per a la neteja viària. “Seríem els únics treballadors en aquest país controlats no per 1 GPS, sinó per 2, al·ludint que aquests carrets són vehicles de tracció manual, qüestió que ja ens van deixar clara en l'última reunió mantinguda i la qual ja ha estat denunciada per la pròpia empresa Smatsa, exercint el dret que aquest mateix li atorga en l'expedient, per a interposar un recurs administratiu en el termini estipulat”. 

Per aquest motiu, consideren que tot plegat podria acabar comportant una despesa addicional per a l’Ajuntament: “Si els tribunals acaben donant la raó sobre el seu recurs (a l’empresa) i aquestes gestions acaben sent tombades per un jutge, això ja no afectarà només als treballadors, sinó que afectarà directament a tots els ciutadans de la nostra ciutat, ja que l'Ajuntament haurà de fer un desemborsament econòmic més gran de diners públics, en haver de indemnitzar Smatsa per totes les despeses que això li hagi suposat, pel simple fet de no haver esperat a la decisió del jutjat”, afegeixen.