La Fundació CASSA rep el Premi de l'Aigua 2018 per la seva aposta divulgativa

El premi, que atorga anualment l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua (ACAA), s’ha lliurat aquest dimarts a l’Associació d’Enginyers de Catalunya

Redacció
20 de març del 2018
Aquest dimarts, la Fundació CASSA ha estat premiada amb el Premi de l’Aigua 2018, un guardó que atorga anualment l’Associació Catalana d’Amics de l’Aigua (ACAA) a les entitats i iniciatives que més han destacat en l’àmbit de l’aigua al nostre país. La Fundació CASSA ha rebut el premi per la seva aposta per la divulgació mediambiental, en concret pel programa educatiu EDUCASSA i la part experimental que s’hi porta a terme a la planta depuradora, l’anomenat "Laboratori d’EDUCASSA". Elisabeth Santacruz, directora de Desenvolupament Sostenible del Grup CASSA, ha recollit el guardó de mans de l’ACAA, en un acte que ha tingut lloc a l’Associació d’Enginyers Industrials de Catalunya.

En l’actualitat, l’aposta divulgativa de la companyia d’aigües s’estructura en tres grans eixos: el principal, el programa educatiu EDUCASSA, que s’ofereix gratuïtament a les escoles de la ciutat i que consta de 3 activitats destinades als estudiants d’entre 3 i 14 anys. En segon lloc, el programa Aigua i Món, que acosta a Sabadell ponents de primer nivell per tractar reptes i temes generals a l’entorn de l’aigua. I, per últim, l’Aula de l’Aigua, un equipament impulsat per Aigües Sabadell i inaugurat a finals de 2016 que acull la història del proveïment d’aigua a la ciutat i altres elements didàctics que conviden a apropar-se a l’aigua a través dels cinc sentits.

Pel que fa al "Laboratori d’EDUCASSA", es tracta d’un taller experimental inclòs al programa educatiu en el qual els estudiants participants poden imitar el procés de depuració a petita escala. “Una forma lúdica per conèixer com funcionen les plantes depuradores i la importància que tenen per retornar al riu en perfectes condicions l’aigua procedent residual de la ciutat”.

31 anys d’aposta divulgativa a Sabadell                 

En els últims 30 anys, més de 140.000 estudiants de Sabadell i comarca han participat a l’EDUCASSA. En el cas de Sabadell, 5.500 alumnes hi participen cada curs escolar. “Entre tots i totes, hem aconseguit que l’EDUCASSA sigui tot un referent a la comunitat educativa local i que és possible gràcies a la implicació dels centres educatius, les administracions i els i les estudiants. És per això que aquest és un premi col·lectiu, de tota la ciutat de Sabadell”, ha destacat Elisabeth Santacruz, directora de Desenvolupament Sostenible de la companyia d’aigües.

L’EDUCASSA posa l’accent, sobretot, en el cicle integral de l’aigua, en la importància de fer un consum responsable del recurs i en la preservació del medi ambient. De fet, el consum mitjà per habitant i dia a Sabadell és de 98 litres diaris, “una de les xifres més baixes de Catalunya que demostra el compromís dels sabadellencs i sabadellenques per fer un consum responsable d’aigua”, ha explicat Santacruz. “Alguna cosa haurà tingut a veure el programa EDUCASSA que la companyia porta a terme a la ciutat des de fa més d 30 anys”, ha conclòs.