Guanyem prioritza un govern estable sense alcaldies rotatòries

Accepten el pacte a repartir entre Fernàndez i Serracant però consideren que tres alcaldes en un mandat seria massa | Entenen la prudència del govern a l’hora de crear el cartipàs

Albert Segura
26 de juny del 2015
Actualitzat a les 15:31h
Miquel Soler i Marisol Martínez en roda de premsa
Miquel Soler i Marisol Martínez en roda de premsa | Albert Segura

Guanyem Sabadell creu prioritari un govern estable que funcioni abans que un executiu nombrós. La formació ha assenyalat així que no veu necessària la seva entrada al govern, i afegeix que no creu necessària una alcaldia rotatòria més enllà del repartiment que ja han acordat ERC i la Crida per Sabadell.
 
“La prioritat no és que sigui un govern ampli o petit, sinó que sigui estable, i en aquesta línia treballem”, ha explicat la portaveu municipal, Marisol Martínez, en roda de premsa. És per això que considera més important que s’arribi a un bon acord i que no hi hagi cap pressa perquè es creï el nou govern.
 
Sobre el cartipàs, que en principi s’havia de fer públic com a màxim avui, comprenen la prudència que està tenint el futur govern de la ciutat: “Ha de venir acompanyat d’un estudi de situació i necessitats tan externes com internes de l’Ajuntament, de les àrees temàtiques, tot pot ser que motivi un canvi o no, però està clar que per acontentar a no se qui no s’ha de córrer més o menys”, ha afegit Martínez.
 
Un sol alcalde o respectar el pacte actual

Sobre els alcaldies, ha assegurat que la seva posició és més propera a què hi hagi un sol alcalde en un mateix mandat, però que no condicionaran el seu suport al govern amb el pacte que ja hi ha entre Juli Fernàndez i Maties Serracant. Diferent seria amb l’entrada al govern d’Unitat per Canvi i la proposta d’entrar a la roda Joan Berlanga, donat que consideren que el repartiment entre tres forces seria massa. “Si al final el que es prioritza és la ciutat per sobre de tot, que l’alcalde sigui un o altre passa a un segon terme”, considera.
 
Sobre el programa, Guanyem Sabadell està fent les seves aportacions al document que ara mateix hi ha sobre la taula i que han assumit els vuit regidors d’ERC i la Crida per Sabadell. En aquest sentit, ha assegurat que les relacions amb el govern són molt bones, de la mateixa manera que també ho són amb els grups de l’oposició, inclòs el PSC.