Sabadell rebutja la presència en actes públics de membres del «govern d’excepció»

El govern municipal assegura que les obres de millora són "una llarga reivindicació" de la ciutat

Redacció
19 de març del 2018
Actualitzat a les 15:57h
L’Ajuntament de Sabadell ha rebutjat la presència, en actes públics a la ciutat, de representants del “govern d’excepció” que és conseqüència de l’aplicació de l’article 155. També ho ha fet per l’empresonament dels representants legítims del Govern de la Generalitat i la societat catalana. 
 
En un comunicat, el govern municipal ha reaccionat als fets viscuts aquest dilluns en la reobertura de l’estació de Sabadell Centre, així com ha justificat la seva absència a l’acte, que ha comptat amb la presència del delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i el secretari d’Estat d’Infraestructures, Transports i Habitatge, Julio Gómez-Pomar, entre d’altres.

S’ha posicionat al costat “del rebuig expressat” pels manifestants en una mostra de l’exercici de la llibertat d’expressió.

El consistori ha recordat que l’adaptació de l’estació “és una llarga reivindicació de la ciutat”, que s’ha fet des de diferents entitats i col·lectius durant dues dècades, a més ha remarcat “l’incompliment sistemàtic de la planificació de Renfe, així com les afectacions que ha provocat” aquesta demora per acabar les obres. Tanmanteix, ha celebrat que es disposi d’una estació “amb accessibilitat universal” i ha detallat que “en les properes setmanes” es farà un acte per celebrar- ho amb la ciutadania.