La Plataforma per la Llengua apropa la música algueresa als infants de Sabadell

La iniciativa busca "remarcar el valor de l'alguerès, com a patrimoni cultural i lingüístic català i universal"

Mans manetes. L'Alguer: paraules cançons i veus de minyons
Mans manetes. L'Alguer: paraules cançons i veus de minyons | Plataforma per la Llengua
Redacció
19 de març del 2018


La Plataforma per la Llengua ha començat a repartir 10.000 llibres-disc de cançons infantils català a nens de l'Alguer. El proper dissabte 24 de març, de les 11.30 h fins a les 13.30 h, al Centre Cívic de Can Rull de Sabadell, es farà una intervenció musical i pedagògica oberta a tothom amb la participació d'un dels principals músics algueresos del projecte: Angelo Maresca.

La iniciativa forma part del projecte 'Mans manetes. L'Alguer: paraules, cançons i veus de minyons', i inclou temes cantats per nens de la ciutat italiana acompanyats d'artistes de tots els territoris de parla catalana. Des de l'entitat se subratlla que l'objectiu del projecte és oferir a les noves generacions d'algueresos, "que no gaudeixen de gairebé cap tipus d'ensenyament en llengua catalana a l'escola, però que coneixen la llengua", un producte "d'homenatge a la seva cultura".

El repartiment dels llibres ha anat a càrrec de la vicepresidenta de la Plataforma per la Llengua, Mireia Plana; de la delegada de l'entitat a l'Alguer, Irene Coghene; del director del festival Barnasants, Pere Camps, i de la regidora de Polítiques Culturals i Educatives de l'Alguer, Gabriella Esposito.

Plana ha explicat que la iniciativa busca "remarcar el valor de l'alguerès, com a patrimoni cultural i lingüístic català i universal, des d'una òptica moderna" i vol ser una "eina pedagògica i educativa". També ha recordat que el català és una llengua parlada "per més de 10 milions d'europeus en quatre estats diferents" i que es vol arribar a aquestes persones i "treballar per garantir els seus drets lingüístics".

El projecte de la Plataforma per la Llengua compta amb la col·laboració de Barnasants, el suport de la Generalitat i el patrocini del Municipi de l'Alguer i de la Fondazione Meta. De la seva banda, Gabriella Esposito ha considerat el llibre-disc un instrument "preciós i valuós" perquè els infants "coneguin i aprenguin la llengua algueresa".