VÍDEO Centenars de persones exigeixen «justícia» per la llibertat dels «Jordis»

La plaça Doctor Robert s'ha omplert de persones en un acte que ha comptat amb veus de la Catalunya Nord i el País Valencià

La interpretació de la peça de Pau Casals
La interpretació de la peça de Pau Casals | Música per la Llibertat de Sabadell
Redacció
16 de març del 2018
Actualitzat a les 22:53h

Cartells de "Sos demcocracy" en la concentració a plaça Doctor Robert Foto: Albert Hernàndez

 

Aquest divendres fa 151 dies que els "Jordis" estan empresonats, és a dir, cinc mesos. Com cada dia 16 de mes, centenars de persones s'han aplegat a la plaça Doctor Robert per exigir la seva llibertat, però també "justícia". Una paraula que s'ha escoltat en la concentració, convocada per l'ANC i Òmnium. Però també record pels 134 dies de presó d'Oriol Junqueras i Joaquim Forn.

També s'ha pronunciat "repressió" de l'Estat i han recordat informes, com el d'Amnistia Internacional, que han carregat contra la llibertat d'expressió a Espanya i el mateix organisme, que precisament aquest divendres ha exigit la posada en llibertat "immediata" de Cuixart i Sànchez. 

La presidenta d'Òmnium Cultural de Sabadell, Teresa Mira, ha reclamat la formació d'un govern català, tot i que ha denunciat la "persecució aquells que pensem diferent" i ha suggerit seguir la dinàmica de les manifestacions del 8M arreu de l'Estat per "iniciar un camí".


L'acte ha comptat amb la participació del professor de la Universitat de Perpinyà, Joan Becat, i el de la Universitat de València, Xavier Serra. El cant dels ocells, interpretat per Guillem Pareja i sota un silenci solemne a la plaça, ha posat punt i final al record pels empresonats a Soto del Real i Estremera.