Enèsim intent per retirar una nova pancarta de «Llibertat presos polítics» a Sant Cugat

Cs avisa que ho denunciarà a la Delegació del govern espanyol

La nova pancarta que s'ha estès a la façana del consistori
La nova pancarta que s'ha estès a la façana del consistori | Ajuntament de Sant Cugat
Redacció
16 de març del 2018
Actualitzat a les 18:01h

La nova pancarta que s'ha estès a la façana del consistori Foto: Ajuntament de Sant Cugat


Aquest dijous al vespre, l'Ajuntament de Sant Cugat penjava una nova pancarta per demanar "llibertat presos polítics". Igual que l'última vegada, va necessitar d'una grua per desplegar-la, ja que és de grans dimensions i que ha col·locat novament a la part superior de la façana del consistori. 

Un símbol que Cs ha avisat que el denunciarà a la Delegació del Govern espanyol, amb la finalitat de “garantir i respectar la neutralitat i la pluralitat ideològica dels organismes que representen a tots els ciutadans”. La formació ha criticat que és "un abús de poder" del govern municipal. El partit taronja ha garantit que presentaran “tots els recursos que calgui i els cops que faci falta” davant de qualsevol acció que vulneri "les llibertats i drets" de la població vallesana. És la tercera pancarta que pengen en els últims mesos a l'exterior de les dependències municipals. El novembre, durant una concentració unionista, un grup de manifestants van arrencar la que hi havia. L'Ajuntament va instal·lar, pocs dies després, la nova a la part superior per evitar que l'arrenquessin i tant PP com Cs van exigir la seva retirada

Sant Cugat i l'exposició de símbols independentistes tenen un idil·li especial des de fa uns anys. L'episodi viscut amb l'estelada, primer a la plaça Lluís Millet i després a la plaça Octavià, ha estat l'avantsala dels estira i arronsa amb la pancarta a la façana de l'Ajuntament.