​El PP demana explicacions per la participació d'un assessor de l'Ajuntament de Sabadell a un congrés a Malàisia

El consistori assegura que hi va anar després que els responsables polítics no hi poguessin viatjar per motius d’agenda

Una imatge del congrés on hi va participar l'Ajuntament
Una imatge del congrés on hi va participar l'Ajuntament | Cedida
Redacció
16 de març del 2018
Actualitzat a les 14:20h
El portaveu del Partit Popular de Sabadell, Esteban Gesa, demana explicacions a l’alcalde, Maties Serracant, per la participació d’un assessor d’Alcaldia en representació de l’Ajuntament a un congrés sobre urbanisme celebrat a Kuala Lumpur (Malàisia). Segons Gesa, si la finalitat era representat l’Ajuntament, calia que hagués viatjat un càrrec electe, i no un assessor, que ocupa un càrrec de confiança.

La cita es va celebrar a principis de febrer sota el nom de World Urban Forum 9, on l’Ajuntament de Sabadell hi va participar al costat de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat i la Diputació de Barcelona. “M’agradaria saber per què un càrrec de confiança hi ha viatjat, no és un càrrec electe, i si és un tema tant important, com és possible que ni l’alcalde ni cap càrrec electe hi hagi anat?”, és qüestiona Gesa. 

El regidor també es remet al Codi Ètic de l’Ajuntament, que aquest dijous ha fet arribar als càrrecs electes del consistori, on al capítol 6, paràgraf F, s’especifica que “s’efectuaran exclusivament els viatges que el govern consideri imprescindibles per al desenvolupament legitim de les funcions atribuïdes, i només per part de les persones vinculades a aquestes que siguin indispensables”.

Per la seva banda, l’Ajuntament especifica que no va ser un, sinó dos càrrecs de confiança i un tècnic municipal qui va viatjar al congrés. La decisió es va prendre després de descartar la viabilitat d’enviar-hi una delegació política, on qui hi hauria d’haver viatjat haurien estat o bé l’alcalde, Maties Serracant, o el tinent d’alcalde de Cohesió Territorial, Juli Fernàndez, per un motiu d’agenda.

Així, es va optar per destacar-hi una delegació tècnica, on hi viatjaria personal vinculat amb el projecte EDUSI, que es presentava al congrés, com ho era el redactor del propi projecte, una persona vinculada amb l’àrea de Territori i una altra que coordina l’oficina tècnica de l’EDUSI. El cost total del viatge, que va durar dels dies 6 al 13, segons ha informat l’Ajuntament a NacióSabadell, va ser de 3.065 euros, i es vinculaven directament amb un tema estratègic per al govern municipal.