ENQUESTA Us agrada la nova imatge visual de la «Marca Sabadell»?

Es tracta d'un logotip de quatre quadres de colors que s'ha presentat aquesta tarda en un acte ciutadà | L'objectiu és impulsar una campanya de redefinició de la imatge de ciutat

Imatge de la 'Marca Sabadell'
Imatge de la 'Marca Sabadell' | Juanma Peláez
Redacció
15 de març del 2018
Actualitzat a les 20:31h

Imatge de la 'Marca Sabadell'. Foto: Juanma Peláez


Sabadell vol projectar una renovada imatge de si mateixa, amb la mirada posada al futur, i per això ha creat una nova marca de ciutat que aquest dijous s'ha presentat davant les entitats que han ajudat a configurar-la i davant la ciutadania. El distintiu, que té forma de logotip, s’ha presentat primer al Teatre Principal i després a la plaça Sant Roc, amb un escenari muntat per a l’ocasió. 


 

El símbol de la marca són quatre requadres de colors vermell, groc, verd i blau. Cadascun representa un valor. El vermell, la passió i que combinat amb el groc simula la bandera catalana. Mentre que aquest últim color amb el verd representa la de Sabadell. Però el verd s’associa amb el respecte el medi ambient i una ciutat sostenible i, per últim, el blau està relacionat amb la innovació i la tecnologia.

"Ens hem de reafirmar com a ciutat, que viu al relentir, necessita un punt d'inflexió, i avui, en un moment d'anàlisi i diagnosi, cal un relat compartit per mirar al futur, amb una marca com a forma de projectar-nos, de dir al món que ens reconeixem com a ciutat metropolitana, vallesana, rural, dinàmica, verda i emprenedora", explica l'alcalde, Maties Serracant. Es tracta d’un projecte en el que l’Ajuntament hi ha treballat l’últim any amb d’altres agents territorials. Com ara, l’Escola Superior de Disseny (ESDI) que ha elaborat un gruixut dossier d'informació amb opinions, suggeriments i idees sobre Sabadell, obtingudes a través d'entrevistes i enquestes.

De tota aquesta recopilació, han sorgit cinc eixos que han sintetitzat en cinc conceptes que recullen les principals fites assolir en els propers anys: diversitat i dinàmica; esport; innovació; sostenibilitat i integració.
 

L'acte d'aquest vespre al Teatre Principal.. Foto: Juanma Peláez


Com ens veiem?

Els sabadellencs no ens veiem bé. S'ha fet un estudi previ amb investigació de camp, en què s'ha analitzat què opinava la gent de Sabadell, però també des de fora, amb l'objectiu d'analitzar els punts forts i els febles de què es parteix. A la vegada s'han analitzat quatre ciutats europees, entre elles Manchester i la veïna Terrassa. 

"Les sabadellencs tenen una idea d'una ciutat gris, trista, que perd molts, en decadència, amb moltes sensacions, plena vida cultural i esportiva, i coneguda a nivell tèxtil", explica Encarna Ruíz, sociòloga, que recorda l'expressió de "la Manchester catalana" amb què es coneixia la ciutat. "La corrupció, però, ha fet molt de mal", afegeix, en referència al cas Mercuri.
 

Membres del consistori que han participat en l'acte. Foto: Juanma Peláez


Amb aquest dibuix, la presentació s'ha fet davant d'un públic ampli encuriosit per una campanya que s'ha dut a terme en veu baixa i amb molt de secretisme, i que ha fet que a molts ciutadans els hagi passat per alt. L'acte a Sant Roc ha servit per descobrir la imatge davant la ciutadania, per posteriorment donar pas a una entrega d'elements que duen el nou logotip imprès.