​Els advocats de Sabadell alerten de la «deriva» antidemocràtica amb la persecució a la llibertat d’expressió

Reaccionen a l'informe presentat d'Amnistia Internacional que tracta l'ús que fa l'Estat de la llei antiterrorista per atacat la sàtira i l'expressió creativa online

Redacció
16 de març del 2018
Actualitzat a les 9:50h
La comissió de Drets Humans del Col·legi d’Advocats de Sabadell ha alertat de la “deriva” antidemocràtica que s’està vivint amb la persecució a la llibertat d’expressió. Una reacció de l’advocacia sabadellenca arrel de l’informe presentat per Amnistia Internacional, que ha analitzat les lleis antiterroristes com a eina per restringir la llibertat d’expressió.
 
Ha indicat que amb aquestes mesures judicials “es furga” en una de les garanties fonamentals de les llibertats públiques, “concretament la de l’article 20 de la Constitució Espanyola”. La institució ha remarcat que el “dret a la llibertat d’expressió” és “en definitiva, la democràcia”.
 
La comissió “entén que la democràcia és participació política, i per participar és necessària una paraula lliure”. Ha recordat que la democràcia és “debat i contrapoder” i la ciutadania per posar-la en pràctica és “imprescindible” en faci ús com a “contrapès equilibrador” davant del poder.
 
En aquesta línia, ha destacat que es poden fer en forma d’opinions sobre les decisions del a gestió pública i control del poder polític, encara que suposin “afectacions principis i garanties constitucionals”. Per tot plegat, és necessària la paraula i “de crítiques constructives, en el sentit de contributives al projecte ètic que és compartir una veritable democràcia”.