Les plantacions de marihuana, un fenòmen que creix a l'àrea de Sabadell

En les primeres setmanes de 2018 s’han desmuntat 14 plantacions, set a la capital vallesana

Plantació de marihuana desmantellada al febrer a Sentmenat
Plantació de marihuana desmantellada al febrer a Sentmenat | Mossos d'Esquadra
Redacció
19 de març del 2018
Els Mossos d’Esquadra han desmantellat a l’àrea de Sabadell un total de 14 plantacions de marihuana en les poques setmanes que portem de 2018, set de les quals a la capital vallesana. Es tracta d’un fenomen que es troba a l’alça, en part pel reduït cost que suposa implementar els cultius.

La situació va a l’alça a tota l’àrea metropolitana de Barcelona, i l’àmbit de Sabadell no se n0ha escapat, amb aquestes 14 plantacions. “D’aquestes 14, en nou comissem plantes, i en les altres 5 només trobem els estris, en total hem comissat unes 4.000 plantes en dos mesos, i hem fet quatre detencions”, explica el cap de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra a Sabadell, Roger Sales.

A més, de tots aquests casos, en cinc d’ells les cases s’havien ocupat de manera il·legal. En totes les ocasions les plantacions es fan a dins d’edificis, sota cobert, una modalitat barata, sobretot quan es punxa l’electricitat de manera fraudulenta. “A més, no cal contactar amb cap extern, un venedor, que es transporti la mercaderia, i a més es disposa d’un espai amagat, ningú no ho sap a no ser que un veí noti olors o moviment de gent i ho acabi dient i ens activem”, apunta Sales.