Operació de la Guàrdia Civil contra l'organització de 1-O

Els agents esperen fer almenys una detenció en una operació dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 13

Un agent dels Mossos d'Esquadra, a l'exterior de la seu d'Òmnium
Un agent dels Mossos d'Esquadra, a l'exterior de la seu d'Òmnium | Joan Serra Carné
Redacció
15 de març del 2018
Actualitzat a les 11:15h
La Guàrdia Civil escorcolla aquest dijous al matí la seu d'Òmnium Cultural i el domicili i el despatx que el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat, Antoni Molons, té al Palau de la Generalitat, a la recerca d'informació relacionada amb l'organització del referèndum de l'1 d'octubre. La investigació gira a l'entorn del finançament dels anuncis de l'1-O.

Segons fonts de la investigació, s'espera almenys una detenció i diversos mitjans apunten que podria tractar-se del mateix Molons. L'operació està dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 13, que investiga l'organització del referèndum, i es troba sota secret de sumari.

Les campanyes de publicitat en mitjans de comuncació sobre el referèndum del passat 1 d’octubre van tenir un cost de 502.639 euros, segons la investigació preliminar de la Guàrdia Civil. L’Institut Armat ha analitzat factures i ha pres diverses declaracions d’alts càrrecs i empresaris per rastrejar el diner públic fet servir tant per l’anunci emès per TV3 com per a la campanya prevista sobre el registre de catalans a l’estranger.

Informació en constant actualització
 

Antoni Molons Foto: Audiovisual MAC