Fiscalia requereix informació a Cerdanyola per la possible col·laboració en l'1-O

Está relacionat amb les diligències obertes per un presumpte delicte de desobediència i prevaricació

Redacció
14 de març del 2018
Actualitzat a les 18:34h
La Fiscalia d'Àrea de Sabadell ha enviat un requeriment a l'Ajuntament de Cerdanyola per reclamar informació sobre la possible participació en l'organització del referèndum de l'1-O. En la missiva, enviada el passat dia 6, pretén trobar si hi ha hagut "presumptes conductes mereixedores de sanció penal" i si l'alcalde, Carles Escolà, va sotmetre aprovació en el ple la decisió de cedir instal·lacions municipals per celebrar les votacions.

És un requeriment ​d'acord amb les diligències obertes per un presumpte delicte de desobediència i prevaricació incoades al setembre passat.

Escolà ha assenyalat que el govern municipal "com tanta altra gent, va fer el que va estar en la seva mans per fer possible" l'1-O i ha afirmat que fiscalia contínua excedint-se en les seves funcions. A més, ha carregat contra l'Estat per no abordar políticament un conflicte polític, "centrant-se només en una estratègia repressiva i de la por, que en cap cas funcionarà". L'alcalde del municipi vallesà va ser citat a declarar el passat mes de setembre als Jutjats de Cerdanyola, després d'haver signat el decret de suport a la celebració del referèndum, però no es va presentar a la cita.