Llogar un pis: més difícil i més car

«L'Ajuntament de Sabadell ha demostrat que no està preparat per assumir aquest nou repte i no dedica ni un minut del seu temps en abordar el problema amb un projecte realista i funcional»

Un pis en lloguer | Adrià Costa
per Redacció, 14 de març de 2018 a les 16:32 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Després d'alguns anys a la baixa, llogar a Sabadell és més difícil i sobretot, més car, que fa un any. La baixada de preus es va aturar al 2014, però ha estat durant el passat 2017 quan hem detectat que els preus han repuntat, i molt. Segons la informació publicada a Diari de Sabadell el 13 de març, a la nostra ciutat el preu mitjà se situa ja en els 580 euros, gairebé un 6% més que fa un any. Aquest increment suposa per als inquilins pagar uns 30,6 euros de més.

Sabadell és una de les ciutats de l’entorn més immediat de Barcelona que està patint amb més virulència aquest augment. Els preus actuals del lloguer no són assumibles per a moltes famílies ni per a les persones joves, i hem arribat a la situació que fins i tot pot ser més econòmic pagar una hipoteca que llogar.

 
Sobre aquest fet, l'Ajuntament ens ha demostrat que no està preparat per assumir aquest nou repte i no dedica ni un minut del seu temps en abordar el problema amb un projecte realista i funcional. La seva proposta es diu “masoveria urbana”, una iniciativa en la que el propietari cedeix gratis durant un temps determinat el seu habitatge a una altra persona, a canvi que aquesta n’assumeixi les obres de rehabilitació i manteniment.

 
Molt em temo que amb aquest programa no podran cobrir la demanda real a Sabadell i, molt menys, afavorir una reducció del preus del lloguer en general. Necessitem polítiques valentes i reformes estructurals per incidir en la fluctuació de preus i refredar una escalada que està arribant a rècords històrics a la nostra ciutat. 
 
L'Ajuntament s'hauria de posar al capdavant per frenar un preocupant encariment sostingut dels preus, que pot comportar una crisi habitacional amb greus conseqüències. 

Eloi Cortés

 

Arxivat a:
La carta del lector
Participació