meteorologia

Dimecres amb el paraigua a la mà

La temperatura augmentarà lleugerament

per Xavi Segura, 13 de març de 2018 a les 23:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquest dimecres fins a migdia el cel estarà serè o poc ennuvolat per núvols alts, més nombrosos de matinada. A partir de llavors la nuvolositat augmentarà d'oest a est i a partir de mitja tarda i durant el vespre el cel quedarà molt ennuvolat o cobert en general.

A partir de migdia s'esperen precipitacions al vessant sud del Pirineu i del Prepirineu occidental, mentre que en són possibles en altres indrets del terç oest. A partir del vespre les precipitacions s'estendran d'oest a est i afectaran arreu del territori, si bé a l'extrem nord-est i a l'extrem sud seran més aïllades. Seran d'intensitat entre feble i moderada. A més, no es descarta que localment vagin acompanyades de tempesta. Acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, si bé al vessant sud del Pirineu i al Prepirineu occidental seran abundants. La cota de neu pujarà dels 1.600 als 2.000 metres durant la tarda.


La temperatura mínima serà semblant o lleugerament més alta a la meitat sud del litoral i del prelitoral, mentre que a la resta del territori pujarà lleugerament. La temperatura màxima serà similar al litoral sud i central, mentre que a la resta del territori experimentarà un ascens entre lleuger i moderat. La temperatura mínima se situarà entre -2 i 3 ºC al Pirineu, entre 2 i 7 ºC al Prepirineu, a la depressió Central i al prelitoral, entre 4 i 9 ºC al litoral nord i entre 7 i 12 ºC a la resta del litoral. La màxima voltarà entre 9 i 14 ºC al Pirineu, entre 14 i 19 ºC al Prepirineu i a la depressió Central i entre 16 i 21 ºC al litoral i al prelitoral.

 

Participació