Els empresaris demanen ajuda en la digitalització de les microempreses

En una trobada celebrada a Sabadell

Un moment de la trobada
Un moment de la trobada | Cedida
Redacció
13 de març del 2018
Actualitzat a les 14:40h
La seu del Consell Intersectorial d’Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC) i la Confederació de la Indústria Tèxtil (TEXFOR) ha acollit aquest dilluns una nova sessió del III Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2018 que organitza Fepime Catalunya amb més d’una vintena de trobades territorials i sectorials a tot el territori. La digitalització, tema central del congrés, ha estat un dels aspectes més rellevants durant la sessió.

"És vital crear consciència de la importància d’assumir el repte de la digitalització¡, som un territori altament industrial i per ser capdavanters cal identificar les febleses i trobar les solucions més adequades per adaptar-nos a aquesta nova revolució", assenyala Blai Costa, president de CIESC. En la mateixa línia, Francesc Llonch, president de TEXFOR defensa que la digitalització de les empreses "és imprescindible per poder seguir sent competitius en l’entorn actual”. La presidenta de Fepime, Maria Helena de Felipe, destaca que les pimes que tinguin un pla de digitalització amb un pressupost assignat seran "més eficients, estalviaran més temps i costos i podran ser més competitives".
 
També s'emfasitza la necessitat de que les micro empreses entenguin la importància  de la digitalització i la necessitat d’adaptar-s’hi de seguida i no en un futur llunyà. "És imprescindible ajudar a les empreses més petites, que tenen menys recursos, temps i personal, en el procés de digitalització perquè puguin seguir sent competitives, per això fem aquesta tasca de sensibilització que també traslladarem a l’administració”, assegura De Felipe.
 
Altres inquietuds que s’han posat damunt la taula són les infraestructures de la comarca (enllaç B-30 amb AP-7; xarxa de transport públic; retencions a l’entrada de la ciutat, etc), els accessos i la connectivitat dels polígons industrials, la diferent pressió fiscal en funció del municipi i la lentitud dels tràmits administratius.