Sabadell, en alerta per vent

Durant tot el dia d'avui

Un arbre caigut al carrer de la Rasa de Terrassa.
Un arbre caigut al carrer de la Rasa de Terrassa. | Laia Julià
Redacció
12 de març del 2018
Actualitzat a les 11:26h
Protecció Civil manté activa l'alerta VentCat a Sabadell. Davant la situació meteorològica d'alerta per vent i temporals de forta intensitat, es recomana als ciutadans i ciutadanes que extremin les mesures de precaució i que surtin de casa o utilitzin el seu automòbil només si és imprescindible i sempre amb la màxima prudència.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="ca"><p lang="ca" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/hashtag/ProteccioCivil?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#ProteccioCivil</a> manté la Prealerta <a href="https://twitter.com/hashtag/VENTCAT?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#VENTCAT</a>. A partir del migdia es reforçarà el vent a les comarques del litoral i prelitoral central i sud. L&#39;episodi de fort <a href="https://twitter.com/hashtag/vent?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#vent</a> s&#39;allarga fins demà a primera hora. <a href="https://t.co/X7UZExPALw">pic.twitter.com/X7UZExPALw</a></p>&mdash; Protecció civil (@emergenciescat) <a href="https://twitter.com/emergenciescat/status/973126067346014209?ref_src=twsrc%5Etfw">12 de març de 2018</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
Si sou a casa:
- Tanqueu i assegureu portes, finestres, tendals i tots els elements que es puguin trobar a balcons, terrasses i zones exteriors dels edificis.
- Eviteu deixar testos o altres objectes no estàtics a les façanes i terrasses i recolliu la roba dels estenendors per evitar que el vent els pugui fer caure al carrer i provocar un accident. 

Si sou a l'exterior:
- Vigileu amb el mobiliari urbà, l'enllumenat dels carrers, les motos i els cotxes aparcats, les grues, els contenidors de brossa, l'arbrat i tot allò que el vent pugui fer caure. 
- No pugeu a llocs alts i exposats al vent, com ara les bastides o altres construccions.
- Eviteu els parcs, els jardins i les zones boscoses. Si sou a una zona arbrada, vigileu amb els arbres que puguin caure i eviteu totes les activitats amb foc. Tingueu en compte també la proximitat dels arbres als edificis: el vent els podria fer caure a sobre.