Dèficit de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a Sabadell

L'Ajuntament admet que els dos actuals són "antics" i té previst actuar en aquest àmbit

L'exalcalde Manuel Bustos inaugurant el punt de recàrrega a l'Eix Macià el 2009
L'exalcalde Manuel Bustos inaugurant el punt de recàrrega a l'Eix Macià el 2009 | Juanma Peláez
Redacció
12 de març del 2018
Actualitzat el 13 de març a les 10:04h
Des de fa una mica més d'una setmana circula per Sabadell un taxi 100% elèctric. Una iniciativa d'un particular amb vocació pública, això ha posat de manifest que la ciutat no està preparada per acollir aquest tipus de turismes. Almenys, no per ara. Actualment, hi ha dos punts a tot el municipi, al Vapor Turull i a l'Eix Macià, inaugurat el 2009 per l'exalcalde, Manuel Bustos. 

El taxista, propietari del Tesla que viatja per Sabadell, Joan Torné, ha criticat que estan "obsolets" i ja ha traslladat la seva queixa a l'Ajuntament. El consistori ha admès que la ciutat no està adaptada per donar resposta, que els punts actuals són "antics" i que es fa un mínim manteniment. Tot i així, el seu propòsit és renovar-los i fer una instal·lació per diversos punts de Sabadell.

Tot plegat, és un projecte que està sobre la taula i s'està estudiant que sigui una realitat. Torné ha reclamat, com a mínim, un punt al seu lloc habitual de parada: la plaça Catalunya. El taxista ha explicat que utilitza casa seva per tenir el vehicle a punt per traslladar passatgers. "És com el mòbil. A la nit, el deixo connectat", ressalta Torné.  

La situació a la comarca 

Sabadell és un oasi en punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. La ciutat està envoltada per poblacions que sí estan dotades amb aquesta infraestructura, ja sigui per iniciativa municipal, amb col·laboració o no de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) o d'altres institucions, o per l'acord entre Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per instal·lar-ne en estacions com és el cas de Sant Quirze i Sant Cugat, que en té dos: a la mateixa Sant Cugat i a Volpelleres

També Castellar ha estrenat recentment aquest servei i Ripollet, des del passat mes de novembre, compta amb dos punts amb càrrega semiràpida i amb connector estàndard europeu. Aquests són alguns dels exemples al voltant de Sabadell.